Sala de premsa

Presentació del documental "La Batalla de la Memòria", que recupera la història de la Batalla de l'Ebre explicada pels seus protagonistes

query_builder   18 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del documental "La Batalla de la Memòria", que recupera la història de la Batalla de l'Ebre explicada pels seus protagonistes

Dijous, 19 de febrer (12 h), presentació del documental, que ha comptat amb el suport del Memorial Democràtic, al Col·legi de Periodistes
Dijous, 19 de febrer (12 h), es presentarà la pel·lícula documental "La Batalla de la Memòria", un audiovisual que recupera la història de la Batalla de l’Ebre explicada pels seus protagonistes en el context festiu del premsat del vi. La presentació es farà al Centre Internacional de Premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
 
En la presentació hi participaran el cap del Departament de Coproduccions de Documentals de TVC, Jordi Ambròs; el director i guionista del film, Mario Pons; un dels compositors musicals de la pel·lícula, en representació dels "Quico el célio, el noi i el mut de Ferreries", Artur Gaya, i el responsable de l’Àrea de Difusió del Memorial Democràtic de la Generalitat, Ignasi Sardà. També hi assistiran el muntador de l’audiovisual, Guillermo Cobo, la directora de fotografia, Anna Molins.
 
El documental l’ha coproduït Mario Pons juntament amb TVC amb els suports del Memorial Democràtic de la Generalitat, l'Institut Català de les Industries Culturals, els ajuntaments de la Fatarella, Flix i Tarragona,  la Diputació de Tarragona i l'Institut per al  Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre.
 
“La Batalla de la Memòria” narra la història dels soldats que van lluitar al front de l’Ebre i de les dones refugiades, així com la història dels que van patir la guerra des de la reraguarda i de les generacions posteriors que van viure la repressió franquista. El documental busca les claus del silenci imposat per la guerra i posa al descobert la profunda ferida provocada per la Batalla de l’Ebre. En el context del premsat del vi, es recullen els testimonis dels protagonistes d’aquest període de la nostra història.
 
Després de la projecció del tràiler del film, hi intervindran els seus protagonistes: l'historiador i fill del poble de Flix, Josep Sánchez; el carlí de Vilalba dels Arcs, represalitat per la CNT – FAI, Juan María Ferrer; el republicà i excombatent de la Batalla de l'Ebre, Pere Godall i, des de Gandesa, hi participarà Alex Cervelló, que actualment busca el seu oncle avi desaparegut a mans de la repressió franquista.

12:00|.Centre Internacional de Premsa del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rbla/. de Catalunya, 10)|Barcelona (El Barcelonès)

Presentació del documental sobre la Batalla de l'Ebre