Sala de premsa

El Memorial Democràtic presenta dijous el programa d'actes per commemorar el 70è aniversari de l'exili republicà

query_builder   4 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Memorial Democràtic presenta dijous el programa d'actes per commemorar el 70è aniversari de l'exili republicà

Dijous, 5 de febrer de 2009, a les 11.30 h, a la seu del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació
El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, presentarà dijous, 5 de febrer (11.30 h), en roda de premsa, la programació d’actes, exposicions i altres actuacions per commemorar el 70è aniversari de l’exili republicà. L’acompanyaran l’historiador i responsable d’Espais de Memòria de la Generalitat, Jordi Guixé i el responsable de l’Àrea de Difusió del Memorial, Ignasi Sardà.
 
El 5 de febrer és un dia simbòlic per recordar l’exili, ja que el 5 de febrer de 1939 els soldats republicans van poder  passar la frontera, després que se’ls obligués a  entregar les armes. El mateix dia, travessaven la frontera el president Azaña, el de la Generalitat, Lluís Companys, el del govern basc, José Antonio Aguirre, així com també el cap de govern, Juan Negrín i Diego Martínez Barrio, president de les Corts.

11:30|.Seu del DIREP (c. Diputació, 355)|Barcelona (El Barcelonès)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, presentarà en roda de premsa la programació d’actes, exposicions i altres actuacions per commemorar el 70è aniversari de l’exili republicà.