Sala de premsa

La Casa Àsia, amb el suport de la Generalitat, analitza el paper de les ètnies en el procés de pau a Birmània

query_builder   5 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Casa Àsia, amb el suport de la Generalitat, analitza el paper de les ètnies en el procés de pau a Birmània

Divendres, 6 de febrer, a les 11.50 h, el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, parlarà de la revolta pacífica de les dones i els monjos birmans a la Casa Asia
El seminari internacional “El rol de les ètnies en el procés de pau i reconciliació a Birmània compta amb el suport de la Generalitat
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà divendres, 6 de febrer (11.50 h), en el Seminari internacional “El rol de les ètnies en el procés de pau i reconciliació a Birmània” a la Casa Asia. En el marc del seminari, Badia intervindrà en la ponència sota el títol “La Revolució Safrà. Com es va gestar la revolta pacífica. Dones i monjos”. El seminari ha comptat amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat.
 
També hi participaran el líder espiritual budista i del Moviment Aliança per a tots els monjos, U.Uttara, i el director del Seminari Gallec d’Educació per la Pau, Manuel Dios. Després de la ponència, s’obrirà un debat sobre el valor de la no-violència. En la inauguració del seminari, hi participarà, entre d’altres, el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària de la Generalitat, David Minoves.
 
En el seminari es debatran temes com ara el moviment d’oposició i la reconciliació després del referèndum constitucional, el paper de les dones en el procés de pau i la situació política actual en relació al lideratge i la participació de la Unió Europea, entre d’altres.
 
Per fer-ho, hi participaran periodistes i experts en la qüestió birmana com el portaveu del National Council of the Union of Burma, Soe Aung, la coordinadora del Moviment de Dones de l’ètnia Shan, Charm Tong, i la representant del Moviment de Dones de l’ètnia Kachin, Nang Seng. També hi participarà el filòsof i president delegat del Premi Internacional Catalunya, Xavier Rubert de Ventós, i la directora de la Campanya Birmània per la Pau, Concha Pinós.

11:50|.Casa Àsia. Auditori Tagore (av. Diagonal, 373)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en el Seminari internacional “El rol de les ètnies en el procés de pau i reconciliació a Birmània” .