Sala de premsa

El conseller Saura i l'alcalde de Figueres inauguren un monument en record dels exiliats

query_builder   6 febrer 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura i l'alcalde de Figueres inauguren un monument en record dels exiliats

Dissabte, 7 de febrer de 2009, a les 12.00 h, a l'Av. Perpinyà de Figueres
A les 13.30 h, el conseller clourà les jornades “Identitat i exili” al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i l’alcalde de Figueres, Santi Vila, inauguraran demà, 7 de febrer (12 h), un monument en record dels exiliats de la Guerra Civil que van fugir a França ara fa 70 anys. La inauguració, a l’Avinguda Perpinyà de Figueres, comptarà amb la participació d’alguns testimonis de l’exili, com la figuerenca Enriqueta Piqué i la presidenta de l’Associació d’Antics Guerrillers Espanyols a França, Pepita León. També hi assistirà el director dels Serveis Territorials d’Interior, Relacions Institucionals Participació a Girona, Marc Vidal.
 
La inauguració del monument en record dels exiliats s’emmarca en el conjunt d’actes commemoratius "Figueres. Febrer 1939”. Els actes, que van començar diumenge passat al castell de Sant Ferran, els ha organitzat l’Ajuntament de Figueres amb el suport del Memorial Democràtic de la Generalitat.
 
Cloenda de les jornades “Identitat i exili (1939-2009)”
A les 13.30 h, el conseller Saura clourà les jornades “Identitat i exili (1939-2009)” al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera. L’acte, que començarà amb els testimonis de dos exiliats: Josefina Piquet i Joan Pi, comptarà amb la participació de l’alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, i el president de la Fundació Congrés Català de Salut Mental (FCCSM), Josep Clusa.
 
En les jornades s’analitza com ha afectat l’exili a la identitat individual i col·lectiva. Durant tres dies, metges, periodistes i testimonis de l’exili han tractat sobre l’exili, l’oblit, la memòria i el control social, l’exili i la immigració, entre altres temes.
 
Les jornades les han organitzat la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, el Museu Memorial de l'Exili i la Fundació Congrés Català de Salut Mental, amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica de la Generalitat.
 
TEMA: INAUGURACIÓ MONUMENT ALS EXILIATS
DIA: DISSABTE, 7 DE FEBRER DE 2009
HORA: 12 HORES
LLOC: AVINGUDA PERPINYÀ A L’ALÇADA DE L’HOTEL EMPORDÀ. (FIGUERES)

13:30|.Museu Memorial de l'Exili (C/. Major, 43-47)|Jonquera (L' Alt Empordà)

Cloenda Jornades "Identitat i exili"