Sala de premsa

El conseller Tresserras inaugura l'exposició exposició "Gas i petroli: l'energia dels fòssils" al mNACTEC

query_builder   9 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Tresserras inaugura l'exposició exposició "Gas i petroli: l'energia dels fòssils" al mNACTEC

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural, Josep M. Carreté, i l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, inauguraran demà, dimarts 10 de març, a les 19 hores, l’exposició permanent Gas i petroli: l’energia dels fòssils al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). També hi assistirà el director del mNACTEC, Eusebi Casanelles.
 
La mostra Gas i petroli: l’energia dels fòssils forma part de l’exposició Enérgeia i té per objectiu donar a conèixer el gas i el petroli, des de la seva formació, fins a la versatilitat d’usos, fent comprensibles l’origen, la producció i l’aplicabilitat. La mostra fa una anàlisi de l’ús d’aquestes fonts d’energia fòssil, passant per la gran diversitat d’indústries que en depenen.
 
Gas i petroli: l’energia dels fòssils disposa d’una superfície d’uns 600 m2 i utilitza uns recursos museogràfics enfocats a les aplicacions pràctiques i quotidianes de les diferents fonts energètiques, sobretot pel que fa a la relació entre l’ús d’un determinat recurs energètic i el seu impacte ambiental i social. Per dur-la a terme es disposa d’objectes reals, maquetes interactives, plafons expositius i mecanismes accionables que ajuden a la comprensió de tots els conceptes.
 
L’exposició està organitzada pel Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya amb la col·laboració de Gas Natural i Repsol YPF. Els interactius de l’exposició han estat finançats per la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología-FECYT.
 
Horaris: l’horari del mNACTEC és de dimarts a divendres, de 10 a 19 hores, i dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14.30 hores

19:00|.Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Rambla d'Ègara, 270|Terrassa (El Vallès Occidental)

Inauguració de l'exposició Gas i petroli: l’energia dels fòssils al mNACTEC