Sala de premsa

El conseller Saura inaugura les jornades "De l'Aquí No a l'Així sí", que proposen noves metodologies per gestionar els conflictes territorials

query_builder   10 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller Saura inaugura les jornades "De l'Aquí No a l'Així sí", que proposen noves metodologies per gestionar els conflictes territorials

Dimecres, 11 de març (10.45 h) el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació reunirà 170 tècnics, entitats i gestors públics per debatre com prevenir conflictes territorials amb diàleg
Dijous (13.15 h), el secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada, clourà les jornades amb la presentació de les conclusions
 
El Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, reunirà a partir de demà 170 tècnics de les administracions local i autonòmica, representants d’entitats, col·legis professionals, gestors públics, etc. en les jornades “De l’Aquí No a l’Així sí”. La trobada, organitzada per la DG de Participació Ciutadana, pretén donar a conèixer metodologies basades en el diàleg i la participació que contribueixen a evitar conflictes territorials en qüestions com ara la ubicació d’una presó o d’una antena de telefonia o el disseny d’un pla urbanístic.
 
El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà les jornades demà dimecres (10.45 h). Tot seguit, el catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB, Joan Subirats,  i representants dels departaments de Política Territorial i Obres Públiques i Medi Ambient i Habitatge analitzaran els conflictes socials provocats per la gestió de l’espai públic. A les 13 h, el catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB, Quim Brugué, presentarà les noves metodologies en la planificació de polítiques amb impacte territorial.
 
Però a banda de presentar la metodologia, el gran objectiu de les jornades és mostrar 4 experiències diferents en què s’estan aplicant mecanismes de participació per reconduir possibles conflictes:
 
Pla d’equipaments penitenciaris (16 h): el procés d’elaboració del pla va acabar amb consens. El presentaran el secretari de Serveis Penitenciaris, Albert Batlle, i l’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Ezequiel Martínez.
 
Ubicació d’equipaments religiosos. El cas de Terrassa (17.30 h): està en procés d’elaboració. El presentaran Enrique Santamaria, investigador del Centre de Recerca en Governança del Risc (UAB-UOC) i el coordinador de l’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Terrassa, Carles Feiner.
 
Agenda Conviu. El cas de Rubí (18.30 h): es tracta d’un projecte destinat a millorar la convivència que ja s’ha aplicat a localitats com Sabadell o Santa Coloma. El presentaran l’investigador Jordi Grané i el tècnic de l’ajuntament de Rubí Michael Donaldson.
 
Ubicació d’antenes de telefonia (dij. 10 h) : experiència pilot que s’està desenvolupant en diversos municipis. La presentaran la investigadora del Centre de Recerca en Governança del Risc, Anna Garcia Hom, el director general de Xarxes i Infraestructures de les Telecomunicacions, Josep Ramon Ferrer, i l’advocat Xavier Muñoz.
 
Les jornades acabaran dijous a les 13.15 h amb la presentació de les conclusions a càrrec del secretari general d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Boada.
 
Totes les sessions són obertes als mitjans. Podeu trobar el programa de les Jornades al web: http://www10.gencat.cat/drep/binaris/aquiSiaixiNo_tcm112-93797.pdf

10:45|.Seu del DIRIP (c. Diputació, 355)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inaugurarà les Jornades “De l’Aquí no a l’Així sí” sobre noves metodologies per gestionar els conflictes territorials.