Sala de premsa

Terceres Jornades sobre la Prevenció de la Tortura

query_builder   12 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Terceres Jornades sobre la Prevenció de la Tortura

Divendres, 13 de març (12.30 h), el secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell, participarà en les jornades organitzades per la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura
El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell participarà, divendres, 13 de març (12.30 h), en les III Jornades sobre la Prevenció de la Tortura, organitzades per la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura. En les jornades, que se celebraran divendres i dissabte a Barcelona, es debatrà sobre la implementació del mecanisme nacional de prevenció de la tortura previst en el protocol facultatiu de la convenció contra la tortura de les Nacions Unides. Vendrell intervindrà divendres en la taula rodona sobre la implementació del mecanisme nacional de prevenció de la tortura a Catalunya. També hi participaran Cristina Molina, de la Direcció General de Planificació i Avaluació del Departament de Salut; el cap del Servei d'Assessorament Jurídic de la Secretaria de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, Miguel Hernández, i Ramon Piqué, de l’Associació Memòria contra la Tortura.
Segons el Projecte de Llei del Síndic, actualment en tràmit parlamentari, a Catalunya, aquest mecanisme de prevenció de la tortura i dels tractes o penes cruels, inhumans o degradants, el presideix el Síndic de Greuges. Ho farà mitjançant un equip de treball integrat per experts que treballen per a la prevenció de la tortura, advocats, professionals de la salut i investigadors en matèria de drets humans. 
En les jornades també s’analitzarà el paper dels professionals de la salut i de la justícia en la radicació de la tortura i es debatrà sobre l’àmbit social i els principals reptes per aconseguir eradicar-la. Per fer-ho, hi participaran advocats i metges, com ara el representant del Centre de Documentació contra la Tortura, Jorge del Cura, i la magistrada del jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona, Rosa Freide.
 
Podeu trobar més informació de les jornades al web: http://www.prevenciontortura.org

12:30|.Residència d'Investigadors (c. Hospital, 64)|Barcelona (El Barcelonès)

El secretari de Relacions Institucionals i Participació, Josep Vendrell participarà en les III Jornades sobre la Prevenció de la Tortura, organitzades per la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura.