Sala de premsa

La Creu Roja i la Generalitat organitzen un taller de violència urbana i drets humans per a mitjans de comunicació

query_builder   16 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Creu Roja i la Generalitat organitzen un taller de violència urbana i drets humans per a mitjans de comunicació

Dimecres, 18 de març (10 h), a la Seu de la Creu Roja a Lleida
Dimecres, 18 de març (10 h), el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya celebrarà el taller de sensibilització “Violència urbana i drets humans”, en què s’analitzarà el paper dels mitjans de comunicació en el foment de valors com el diàleg i la pau com a alternativa a la violència per resoldre els conflictes. El taller compta amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans (Dept. d’Interior, Relacions Institucionals i Participació).
 
Hi participaran el director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Pere Blasco, i el cap de la Unitat Regional de Proximitat i d’Atenció Ciutadana del Cos de Mossos d’Esquadra a la Demarcació de Lleida, Àlex Ordóñez. També hi participaran la referent provincial del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Lleida, Patrícia Garcia, i l’expert en joves i professor de la Universitat de Lleida, Carles Feixa.
 
En el taller, destinat als mitjans de comunicació com a actors en el foment dels drets humans, s’analitzarà el context local en relació a la violència urbana i els drets humans. També es debatrà sobre la responsabilitat dels mitjans de comunicació en l’educació en valors per construir una societat en pau i que disposi d’eines alternatives a l’ús de la violència per resoldre els conflictes.
 
Es tracta del segon taller emmarcat en el projecte “Mitjans de Comunicació social: actors per a la promoció dels drets humans” que organitza la Creu Roja amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans. El projecte ofereix activitats de formació i d’assessorament continu en temes de drets humans, dret internacional humanitari i cultura de la pau per a periodistes.
 
El taller s’adreça a professionals dels mitjans de comunicació amb l’objectiu que contribueixin, a través de la informació, a crear una consciència col·lectiva sobre la necessitat d’adoptar conductes quotidianes respectuoses amb el medi ambient i perquè promoguin els drets humans relacionats.
 
Emmarcat també en aquest projecte, la Creu Roja ofereix, amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, un programa de formació integral i d’assessorament continu en drets humans i cultura de pau adreçat als professionals dels mitjans de comunicació. El projecte contempla també informació sobre dret internacional humanitari per a periodistes que han previst desplaçar-se a zones de conflicte i sobre la línia directa 24 hores que el Comitè Internacional de la Creu Roja, amb seu a Ginebra, posa a disposició dels periodistes que es desplacen a les zones de conflicte armat i violència interna.
L’acte de dimecres és obert al públic però, donat que les places són limitades, cal fer inscripció prèvia al  telèfon de la Creu Roja: 902222293

10:00|.Seu de la Creu Roja (C/. Henry Dunant, 1)|Lleida (El Segrià)

Taller de debat sobre violència urbana i drets humans a Lleida