Sala de premsa

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, visitarà demà les obres dels futurs Centres d'Acollida Turística (CATs) de Ripoll i Vilajuïga

query_builder   19 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, visitarà demà les obres dels futurs Centres d'Acollida Turística (CATs) de Ripoll i Vilajuïga

En el marc de la seva visita, el conseller acompanyat del director dels serveis territorials del Departament a Girona, David Mascort, i del subdirector general d'Ordenació Turística, Joan Abad, presentarà a Ripoll el Pla de Desenvolupament Tur
El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet visitarà demà divendres les obres dels futurs Centres d’Acollida Turística (CATs) de Ripoll i Vilajuïga. El conseller Josep Huguet acompanyat del director dels serveis territorials del Departament a Giron, David Mascort, i el subdirector general d’Ordenació Turística, Joan Abad, iniciarà la visita a Ripoll, a la seu del consorci Ripollès Desenvolupament, on es presentarà el Pla de Desenvolupament Turístic 2009 (PLADETUR). També hi seran presents, l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats.
 
El Pla de Desenvolupament Turístic 2009 (PLADETUR) posa al servei dels diferents agents públics i privats del sector turístic català un conjunt de programes d'incentius individuals i col·lectius per afavorir que les empreses i les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.
 
Un cop finalitzada la presentació,el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet,  visitarà les obres del futur Centre d’Acollida Turística (CAT) de Ripoll, emplaçat a la zona d’equipament de Can Guetes, on s’explicaran les característiques tècniques d’aquest CAT. En aquest marc, el conseller Josep Huguet atendrà, a les 12.00 hores, els mitjans de comunicació.
 
El Centre d’Acollida Turística (CAT) de Ripoll, que es dedicarà a la figura de Guifré el Pilós, estarà integrat en la xarxa de CAT impulsada pel Departament d’Innovació, Universitats i Empresa que disposarà d’onze centres a tot Catalunya. El mític comte Guifré el Pelós és la figura central del CAT de Ripoll, vila considerada “Bressol de Catalunya”. Guifré fou comte de Barcelona, fundador del monestir benedictí de Santa Maria de Ripoll i principal artífex de la repoblació de la Catalunya Vella. El CAT submergeix al visitant o turista en el ric patrimoni llegendari ripollès i explica des del mite del comte Arnau fins la llegenda de les quatre barres. No deixa de banda el paper de figures tan rellevants com l'abat Oliba i l'erudit occità Gerbert d'Orlhac, que esdevindria el gran papa Silvestre II.
 
A les 16.30 hores, el conseller estarà a l’Alt Empordà, on visitarà les obres del futur Centre d’Acollida Turística (CAT) de Vilajuïga, situat a l’entrada del municipi (carretera de Roses). En aquest marc, el conseller Josep Huguet atendrà els mitjans de comunicació.
 
El Centre d’Acollida Turística (CAT) de Vilajuïga, que es dedicarà als Camins Sagrats  també estarà integrat a la xarxa de CATs. Sota el títol de Camins sagrats, el CAT de Vilajuïga mostra la importància dels antics camins de pelegrinatge com a transmissors de cultura i de noves idees, així com el paper dels grans camins històrics en tant que  creadors de pobles, viles i ciutats.
 

12:00|.Centre d'Acollida Turística (CAT) de Ripoll|Ripoll (El Ripollès)

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, visita les obres dels futurs Centres d’Acollida Turística (CATs) de Ripoll i Vilajuïga