Sala de premsa

L'Associació per a les Nacions Unides a Espanya analitza els mecanismes de protecció dels drets humans

query_builder   20 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'Associació per a les Nacions Unides a Espanya analitza els mecanismes de protecció dels drets humans

Dilluns, 23 de març (18 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la inauguració del curs "La protecció dels drets humans en el sistema de les Nacions Unides"
El curs d’ANUE ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà dilluns, 23 de març (18 h), en la inauguració de la cinquena edició del curs de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), que enguany se centra en “La protecció dels drets humans en el sistema de les Nacions Unides”. El curs ha rebut el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat i del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació.
 
En la primera sessió també participaran el catedràtic dret internacional públic de la Universitat de Barcelona, Xavier Pons, i la professora de Relacions Internacionals i membre de la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides (1979-2002), Bruna Faidutti.
 
En el curs, que se celebrarà del 23 fins al 27 de març, s'analitzarà el sistema de les Nacions Unides, la seva estructura i organització, així com els diferents consells i òrgans que en formen part. En les sessions també s'abordarà l'evolució del sistema de protecció dels drets humans i es tractaran els nous drets emergents, com ara el dret dels indígenes i el dret a l'alimentació.
 
En les sessions també es comptarà amb la participació, entre d’altres, del catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universidad Carlos III de Madrid i membre del Comitè contra la tortura de Nacions Unides, Fernando Mariño, que parlarà dels òrgans de vigilància. També ho faran la presidenta del grup de treball de Nacions Unides sobre Detencions Arbitràries, Manuela Carmena, i el  catedràtic de dret internacional públic de la Universidad de León, Romualdo Bermejo, que tractarà el dret a l’alimentació.
 
Podeu trobar el programa del curs al web de l’ANUE: http://www.anue.org

L’acte és obert al públic però es demana confirmar l’assistència al telèfon de l’ANUE (93 301 39 90).

18:00|.Escola d'Administració Pública de Catalunya (c. Girona, 20)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la inauguració de la cinquena edició del curs de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya (ANUE), que enguany se centra en “La protecció dels drets humans en el sistema de les Nacions Unides”.