Sala de premsa

Presentació del llibre "Jocs de pau" amb recursos i activitats per educar per la pau a través del lleure

query_builder   20 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del llibre "Jocs de pau" amb recursos i activitats per educar per la pau a través del lleure

Dilluns, 23 de març (19.30 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà el llibre "Jocs de pau. Caixa d'eines per educar per una cultura de pau" al Centre Cívic Pati Llimona
El llibre és fruit d'un treball de tres anys entre l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i els moviments associatius d’educació en el lleure, que ha comptat amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà dilluns, 23 de març (19.30 h), el llibre “Jocs de pau. Caixa d'eines per educar per una cultura de pau” de Cécile Barbeito i Marina Caireta. L’obra és fruit d'un treball de tres anys de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i els moviments associatius d'educació en el lleure: Acció Escolta, Escoltes Catalans, Esplac, Moviment de Centres d'Esplai Cristians i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Tant el projecte com l’edició del llibre han rebut el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat. En l’acte també hi participaran l’autora Cécile Barbeito, i la presidenta del Moviment de Centres d’Esplais Cristians, Maria Valencia.
 
El llibre, emmarcat en el projecte "Educació per la pau i la comprensió del món als centres d'educació en el lleure associatiu de Catalunya" de l'Escola de Cultura de Pau, recull una vuitantena d'activitats educatives per a l'educació en valors, la cultura de pau i la no-violència. Aquestes activitats van acompanyades d'una base teòrica per comprendre la violència i construir una cultura de pau. L’objectiu de l’obra és donar eines per aprendre a afrontar els conflictes de manera no-violenta i motivar per a l’acció a favor de la cultura de la pau.
“Jocs de pau” treballa en la transformació pacífica dels conflictes i a altres vessants relacionats amb aquestes qüestions. En els capítols es combinen orientacions pedagògiques, teoria i activitats per donar eines als educadors i educadores que vulguin promoure valors com ara l’equitat entre dones i homes, la tolerància i el diàleg, el desenvolupament econòmic sostenible, el respecte als drets humans, etc. 
Cada proposta de joc persegueix l’assoliment d’uns objectius concrets i en la fitxa explicativa s’inclou el nombre de jugadors, el nivell de dificultat, l’edat a la qual va dirigit, el temps de duració, el material necessari i propostes d’acció per dur a terme un cop s’ha avaluat el joc realitzat.

19:30|.Centre Cívic Pati Llimona (c. Regomir, 3)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà el llibre “Jocs de pau. Caixa d'eines per educar per una cultura de pau” de Cécile Barbeito i Marina Caireta.