Sala de premsa

La Lliga dels Drets dels Pobles analitza el conflicte txetxè amb ONG de tota Europa i Rússia i amb el suport de la Generalitat

query_builder   26 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Lliga dels Drets dels Pobles analitza el conflicte txetxè amb ONG de tota Europa i Rússia i amb el suport de la Generalitat

Divendres, 27 de març (13.30 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà en la cloenda del seminari "Conflictes i justícia al Caucas nord"
El seminari ha rebut el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament
 
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, participarà divendres, 27 de març (13.30 h), en la cloenda del seminari “Conflictes i justícia al Caucas nord”, que analitzarà el conflicte de Txetxènia i els motius de la seva extensió a altres regions del Caucas nord. El seminari l’ha organitzat la Lliga dels Drets dels Pobles amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat.
 
En la jornada, emmarcada en el projecte Txetxènia, trenquem el silenci, s’analitzarà la justícia a Txetxènia, l’expansió del conflicte txetxè a les regions limítrofes i la radicalització dels joves a la zona del Caucas nord. Cal recordar que les tortures i les detencions secretes de civils per part de les autoritats s'han convertit en pràctiques comunes a la zona. Paral·lelament, els periodistes i activistes per la pau que volen denunciar la situació reben amenaces i atacs.
 
La jornada reunirà a Barcelona diverses ONG de drets humans de Rússia i d’arreu d’Europa, i experts en aquest conflicte com ara la coordinadora del Projecte Txetxènia de la Societat per als Pobles Amenaçats, Shoma Chatterjee; l’historiador txetxè, Mairbek Vatxagàiev, i la directora de la Societat per a l’Amistat Fino-txetxena, Oksana Chelysheva. També ho faran la directora d’Eco de la Guerra (Txetxènia), Zainap Gashaeva, i el director jurídic d’Iniciativa Russa de Justícia, Roemer Lemaître. A més, participaran en la inauguració del seminari (9.30 h), la presidenta de La Lliga dels Drets dels Pobles, Rita Huybens, i el filòsof, analista polític i director del CCCB, Josep Ramoneda.
 
Podeu consultar el programa del Seminari al web de la Lliga dels Drets dels Pobles: http://www.dretsdelspobles.org/
 

13:30|.Auditori Pati Manning (c. Montalegre, 7)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, participarà en la cloenda del seminari “Conflictes i justícia al Caucas nord”, que analitzarà el conflicte de Txetxènia i els motius de la seva extensió a altres regions del Caucas nord.