Sala de premsa

La Creu Roja i la Generalitat organitzen tallers per promoure els Drets Humans a través dels mitjans de comunicació

query_builder   3 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Creu Roja i la Generalitat organitzen tallers per promoure els Drets Humans a través dels mitjans de comunicació

El primer taller, "El compromís de tots i totes amb el medi ambient. El canvi climàtic", organitzat per la Creu Roja amb el suport de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, va dirigit a periodistes i entitats
Dimecres, 4 de març (10 h), se celebrarà el taller “El compromís de tots i totes amb el medi ambient. El canvi climàtic”, en què s’analitzaran els efectes nocius del canvi climàtic. El taller l’ha organitzat el Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat (Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació) amb la col·laboració del Centre Internacional de Premsa de Barcelona.
En el taller participaran el director dels Serveis Territorials a Barcelona del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Àngel Merino; el director del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Catalunya, Manel Górriz, i l’advocada especialista en Dret Ambiental, Cristina Álvarez.
El taller, emmarcat en el projecte “Mitjans de Comunicació social: actors per a la promoció dels drets humans”, s’adreça a professionals dels mitjans de comunicació amb l’objectiu que contribueixin, a través de la informació, a crear una consciència col·lectiva sobre la necessitat d’adoptar conductes quotidianes respectuoses amb el medi ambient i perquè promoguin els drets humans relacionats. El curs també s’adreça a les entitats relacionades amb el medi ambient i a totes aquelles persones interessades amb el tema.
 
Emmarcat també en aquest projecte, la Creu Roja ofereix, amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, un programa de formació integral i d’assessorament continu en drets humans i cultura de pau adreçat als professionals dels mitjans de comunicació.  
 
Taller sobre violència urbana i drets humans
 
D’altra banda, i dins també del conjunt de tallers organitzats per la Creu Roja amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat, l’organisme oferirà el taller “Violència urbana, conflictes armats, drets humans i dret internacional humanitari”. El taller, destinat a periodistes, té per objectiu sensibilitzar els mitjans de comunicació en el foment d’una consciència col·lectiva de respecte als drets humans.
 
Partint de la responsabilitat que tenen els mitjans de comunicació en l’educació en valors, en la jornada s’analitzarà com poden contribuir a construir una societat en pau i que tingui eines alternatives a l’ús de la violència per resoldre els conflictes socials. També es debatrà sobre el context local en relació a la violència urbana i els drets humans.
 
En el taller, que es durà a terme el pròxim 18 de març a la seu de Creu Roja Lleida, hi participaran el director dels Serveis Territorials a Lleida del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Pere Blasco; l'expert en joves i professor de la Universitat de Lleida, Carles Feixa; Patrícia García, com a referent Provincial del Gabinet de Drets Humans i Centre de Dret Internacional Humanitari de la Creu Roja a Lleida, i un representant del Cos dels Mossos d’Esquadra.
 
L’acte de demà és obert al públic però, donat que les places són limitades, cal fer inscripció prèvia al  telèfon de la Creu Roja: 902222293

10:00|.Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rbla/. Catalunya, 10, pral.)|Barcelona (El Barcelonès)

Taller de debat sobre els efectes del canvi climàtic