Sala de premsa

Nova reunió amb el sector forestal per tractar els danys produïts pels temporals de neu i vent

query_builder   4 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Nova reunió amb el sector forestal per tractar els danys produïts pels temporals de neu i vent

Per demà, està convocada una reunió extraordinària de la taula intersectorial forestal
El conseller Baltasar presidirà aquesta trobada on es repassarà l’estratègia conjunta que es duu a terme per fer front als  desperfectes  forestals ocasionats pels temporals de vent i neu
 
El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, presidirà demà dijous, 5 de març, la reunió extraordinària de la Taula Intersectorial Forestal. Aquesta és una de les reunions que han mantingut els representants del Departament de Medi Ambient i Habitatge després del temporal de vent i neu que va afectar els boscos de Catalunya. L’objectiu d’aquestes reunions sectorials és poder donar sortida a la fusta i concretar les mesures per restablir els desperfectes forestals.
 
La Taula Intersectorial Forestal està formada per organitzacions professionals relacionades amb el sector, propietaris forestals públics i privats, empreses d’explotació forestal, indústries de transformació de productes forestals i les que utilitzen derivats de produccions forestals i representants d’organitzacions agràries i de les administracions.
 
Durant la reunió de demà, es farà un resum de la situació actual i de les mesures preses per a la recuperació dels terrenys forestals com a conseqüència dels danys produïts als boscos per les nevades i les ventades. També s’informarà sobre les propostes d’acord amb l’Associació de Rematants i Serradors de Catalunya (ARESCAT) per poder retirar la totalitat de la fusta caiguda als boscos catalans en zones afectades pels temporals. Durant la trobada, també es tractaran els possibles acords d’actuacions entre el sector consumidor i proveïdor de la fusta per garantir el funcionament de la cadena de producció de la fusta, l’explotació continuada dels nostres boscos i salvaguardar al màxim els llocs de treball associats.
 

13:00|.Direcció General del Medi Natural (c. Dr. Roux, 80)|Barcelona (El Barcelonès)

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, presidirà la reunió extraordinària de la Taula Intersectorial Forestal.