Sala de premsa

La Generalitat presenta el primer número de la col·lecció Recerca x DDHH, que avalua els instruments de protecció dels Drets Humans

query_builder   6 març 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat presenta el primer número de la col·lecció Recerca x DDHH, que avalua els instruments de protecció dels Drets Humans

Dilluns, 9 de març (20 h), el director de l'Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà el llibre "Nous instruments internacionals de protecció dels drets humans" al Col·legi d'Advocats de Barcelona
El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans de la Generalitat, Xavier Badia, presentarà dilluns, 9 de març (20 h), el llibre “Nous instruments internacionals de protecció dels drets humans: el Consell de Drets Humans i el mecanisme d'examen periòdic universal” de Xavier Pons, Aida Guillén i Jaume Saura.
 
L’obra analitza el funcionament del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, creat el 2006, i també el seu mecanisme d'examen periòdic universal, que avalua el compliment de les obligacions de cada Estat en matèria de drets humans. Els autors consideren que aquest mecanisme constitueix una innovació que pot convertir-se en una de les eines fonamentals del sistema de drets humans de les Nacions Unides. En canvi, els autors es mostren poc optimistes sobre l’efectivitat del Consell de Drets Humans per la seva composició (l’integren Estats amb una trajectòria poc respectuosa amb els drets humans i pels mètodes de treball.
 
Amb aquest treball, l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans (Dept. Interior, Relacions Institucionals i Participació) inaugura la col·lecció Recerca pels Drets Humans (RXDH), amb l’objectiu de difondre estudis relacionats amb els drets humans duts a terme des de diverses disciplines acadèmiques. Aquesta col·lecció va dirigida a un públic universitari, centres de recerca, així com a persones interessades en aquest àmbit.
 
En l'acte també intervindran el president honorari de l'Associació per a les Nacions Unides i prologuista del llibre, Francesc Casares, i el catedràtic de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona i coautor del llibre, Xavier Pons. La presentació, que se celebrarà en el Col·legi d’Advocats de Barcelona, s’emmarca en la XXVII edició del curs de drets humans que organitza l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) amb el suport de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans.

20:00|.Col·legi d'Advocats de Barcelona (c. Mallorca, 283)|Barcelona (El Barcelonès)

El director de l’Oficina de Promoció de la Pau i els Drets Humans, Xavier Badia, presentarà el llibre “Nous instruments internacionals de protecció dels drets humans: el Consell de Drets Humans i el mecanisme d'examen periòdic universal” de Xavier Pons, Aida Guillén i Jaume Saura.