Sala de premsa

El Parlament commemora demà el dia internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

Durant l'acte es llegirà la declaració institucional de la cambra contra l'homofòbia

query_builder   30 maig 2012 16:41

settings_input_antenna Convocatòria

El Parlament commemora demà el dia internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia

Durant l'acte es llegirà la declaració institucional de la cambra contra l'homofòbia

El Parlament commemorarà, dijous a la tarda, el dia internacional contra  l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia en un acte presidit per Núria de Gispert i en què també hi participarà el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.
 
L’acte començarà a dos quarts de set de la tarda al pati de les Magnòlies del palau del Parlament –a l’exterior del bar-restaurant– amb la lectura de la declaració institucional contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia que farà la presidenta de la comissió d’Igualtat, Neus Munté. El text, aprovat dimarts per la Junta de Portaveus, constata que, tot i “el gran pas endavant” en matèria d’igualtat, cal seguir sensibilitzant la societat perquè encara es cometen actes de discriminació envers el col·lectiu i aposta perquè la transsexualitat deixi d’aparèixer al catàleg de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). L’actriu Mont Plans també participarà a l’acte amb la lectura del poema ‘Cançó d’amor’, de Lluís Llach.
 
Després de la lectura de la declaració, hi intervindran el vicepresident segon del Consell Nacional de Lesbianes, Gais i Homes i Dones Bisexuals i Transsexuals, Santos Félix, el conseller Cleries, que també és el president del consell, i la presidenta de Gispert, que tancarà l’acte.
 
El dia internacional contra l’homofòbia commemora que l’OMS va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals el maig del 1990.
 
Els periodistes sense acreditació habitual al Parlament n’han de demanar una a premsa@parlament.cat. A la sol·licitud hi han de fer constar el nom i els cognoms, el número de DNI o passaport i el mitjà per al qual treballen. El Parlament només tramitarà les peticions enviades des del correu corporatiu del mitjà.