Sala de premsa

El president Mas presideix demà la presentació del manifest sobre drets lingüístics elaborat pel PEN Internacional

query_builder   4 juny 2012 18:02

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas presideix demà la presentació del manifest sobre drets lingüístics elaborat pel PEN Internacional

  • El PEN és una organització mundial d’escriptors que treballa per promoure la cooperació i l’intercanvi de cultures
El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà demà, dimarts dia 5 de juny, la presentació del “Manifest de Girona” sobre Drets Lingüístics elaborat pel PEN Internacional. L’acte tindrà lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, a les 19.30 hores.
 
El PEN Internacional és una organització mundial d’escriptors que té estatus consultiu a la UNESCO i en el conjunt d’organitzacions de l’ONU. Treballa per promoure la cooperació i la comprensió intel·lectual entre escriptors per tal de ressaltar el paper fonamental de la literatura en el desenvolupament de la cultura al món i, alhora, defensar-la de les nombroses amenaces contra la seva supervivència que la vida moderna comporta. L’entitat està formada per 140 centres repartits en gairebé 100 països i Catalunya compta amb el PEN català des de 1922. A Catalunya, l’organització promou la projecció internacional de la literatura i dels escriptors i escriptores dels territoris de parla catalana.
 
L’acte de presentació del “Manifest de Girona” començarà amb els parlaments de la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i del president del comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional, Josep M. Terricabras. Seguidament, es donarà pas a la conferència “Llengua i llibertat” a càrrec del professor Johannes Kabatek, de la Universitat de Tübingen. Per acabar, hi haurà parlaments del president del PEN Internacional, John Ralston Saul, i del president Artur Mas, que clourà l’acte.
 
La presentació del manifest s’emmarca dins la Trobada del Comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional que se celebra a Barcelona del 4 al 6 de juny.

19:30|El president Mas presenta el manifest sobre drets lingüístics elaborat pel PEN Internacional.Saló Sant Jordi. Palau de la Generalitat (entrada pel c. Sant Honorat)|Barcelona (Barcelonès)

El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà la presentació del “Manifest de Girona” sobre Drets Lingüístics elaborat pel PEN Internacional, una organització mundial d’escriptors que treballa per promoure la cooperació i l’intercanvi entre cultures. L’acte començarà amb els parlaments de la presidenta del PEN Català, Carme Arenas, i del president del comitè de Traducció i Drets Lingüístics del PEN Internacional, Josep M. Terricabras. Seguidament, es donarà pas a la conferència “Llengua i llibertat” a càrrec del professor Johannes Kabatek, de la Universitat de Tübingen. Per acabar, hi haurà parlaments del president del PEN Internacional, John Ralston Saul, i del president Artur Mas, que clourà l’acte. També hi assistirà la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley.