Sala de premsa

La Generalitat se suma a l'homenatge a Manuel Azaña i als republicans exiliats en el 70è aniversari de l'exili al cementiri de Montauban

query_builder   3 abril 2009 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La Generalitat se suma a l'homenatge a Manuel Azaña i als republicans exiliats en el 70è aniversari de l'exili al cementiri de Montauban

Dissabte, 4 d'abril (10.30 h), al cementiri de Montauban (França)
El director general del Memorial Democràtic de la Generalitat, Miquel Caminal, se sumarà dissabte, 4 d’abril (10.30 h), a l’homenatge als republicans exiliats en el 70è aniversari de l’exili i el 78è aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola al cementiri de Montauban (França). En l’acte, coorganitzat per l’Association Mémoire Espagne Républicaine (M.E.R.) 82 i M.E.R. 47, es retrà homenatge al president de la II República Manuel Azaña, enterrat a Montauban i a tots els espanyols exiliats. També hi participaran la néta del president de la II República Juan Negrín, Carmen Negrín, un representant del Consell Regional de Migdia-Pirineus, un representant del Consell General de Tarn-et-Garonne, un representant de l’Ajuntament de Montauban, l’alcalde de Fleurance, Raymond Vall, i el senador per Osca del PSOE, José María Becana.
 
Després de la trobada a la plaça Eurytmie de Montauban, els participants en l’homenatge faran una desfilada amb banderes republicanes per la plaça Manuel Azaña fins a la tomba del president, ubicada al cementiri municipal. A la tarda (16.30 h), es visitaran el “cementiri dels espanyols” i el camp de concentració de Septfonds. Al vespre, hi ha previst un debat sobre la figura de Negrín.
 
D’altra banda, diumenge 5 d’abril (9.30 h), es farà una cerimònia davant la presó d’Eysses a Villeneuve-sur-Lot, on nombrosos republicans espanyols van ser empresonats i on, després de la sublevació del 23 de febrer de 1944, van ser afusellats Domènech Serveto Bertrán i Jaume Serot Bernat. Més tard (11 h), s’inaugurarà una làpida commemorativa dels camps de Sainte Livrade sur Lot.
 
A més del Memorial Democràtic de la Generalitat, en l’homenatge participaran diverses associacions d’exiliats i de recuperació de la memòria històrica com ara l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat, l’Amical d’Antics Guerrillers Espanyols a França, l’Associació de Descendents de l’Exili Espanyol, l’Associació Ay Carmela, l’Associació per la Cultura i la Memòria a Catalunya, etc.

10:30|.Plaça Eurytmie (c. Salvador Allende)| (França)

El director general del Memorial Democràtic, Miquel Caminal, se sumarà a l’homenatge als republicans exiliats en el 70è aniversari de l’exili i el 78è aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola al cementiri de Montauban (França).