Sala de premsa

A partir d'avui es llauraran 6.500 hectàrees a les comarques del Solsonès, Osona i Berguedà

Agricultura i les ADF's intensifiquen les tasques de prevenció davant l'increment del risc d'incendi previst per a aquesta setmana

query_builder   6 agost 2012 12:37

settings_input_antenna Convocatòria

Agricultura i les ADF's intensifiquen les tasques de prevenció davant l'increment del risc d'incendi previst per a aquesta setmana

És la primera vegada que es demana expressament a les ADF que col·laborin en aquestes taques davant l’increment del risc per les altes temperatures previstes per als propers dies
 
 
Les ADF s’encarregaran de llaurar els camps i fer franges de seguretat que serveixin de tallafocs
 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han acordat amb les Agrupacions de Defensa Forestal de les comarques d’Osona, Berguedà i Solsonès treballar per crear 6.500 hectàrees de franges  de seguretat  per la prevenció d’incendis forestals.
 
Concretament, a partir d’’avui dia 6 d’agost  les ADF llauraran els camps perquè serveixin de infraestructures de prevenció d’incendis i puguin ser d’utilitat en cas de que es produeixin incendis  a les zones agrícoles-forestals.
 
La presència de camps segats sense llaurar és un factor important perquè alguns dels incendis més importants d'aquest estiu a la Catalunya Central s'hagin propagat de forma molt ràpida.
 
Aquesta és la primera vegada que el Departament demana expressament a les ADF que  intensifiquin les seves tasques de prevenció d’incendis davant l’elevat risc d’incendi que pateix aquest estiu Catalunya.
 
Les zones que s’hauran de llaurar s’han seleccionat entre les 60.000 Ha susceptibles i la idea és llaurar els camps a banda i banda de vies de comunicació i amb una amplada de 200 m.  Les zones s’han seleccionat després de mantenir diverses reunions a les agrupacions al llarg de la setmana passada i analitzant els terrenys de cada comarca segons el historial d’incendis, dels vents i de l’orografia del terreny.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de les zones on s'actuarà

Mapa de les zones on s'actuarà
PDF | 6191