Sala de premsa

El delegat del Govern a Madrid intervindrà en la roda de premsa per presentar Quaderns de la Mediterrània i el darrer llibre del poeta Adonis

query_builder   17 octubre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El delegat del Govern a Madrid intervindrà en la roda de premsa per presentar Quaderns de la Mediterrània i el darrer llibre del poeta Adonis

Per la tarda tindrà lloc la presentació al públic al centre cultural Blanquerna
El poeta i assagista àrab Adonis i l’antropòloga i directora de la revista Quaderns de la Mediterrània de l’IEMed, Maria-Àngels Roque, presentaran dues publicacions recents i d’interès durant l’any 2008 dedicat al Diàleg Intercultural Europa- Mediterrània. Serà en roda de premsa el proper dilluns 20 d’octubre, a les 12 hores, al Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44)

Convidat per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), Adonis, pseudònim d’Alí Ésber, presentarà a Madrid el proper dilluns 20 d’octubre, a les 12 hores, al Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44), el seu darrer llibre editat en castellà, Sufismo y surrealismo (Ediciones del Oriente y del Mediterráneo). 
 
Tretze volums d’estudis i assajos crítics i divuit poemaris conformen una obra de gran influència per a la literatura àrab contemporània que li ha valgut al poeta libanès ser considerat un dels principals exponents de la cultura àrab, a més d’un dels principals intel·lectuals àrabs que viu a cavall entre orient i occident.
 
A la roda de premsa la directora de la revista Quaderns de la Mediterrània, Maria-Àngels Roque, presentarà el número 10, en el qual uns quaranta escriptors i intel·lectuals d’Europa i dels països mediterranis (Fatima Mernissi, Juan Goytisolo, Urich Beck, Amos Oz, Pedrag Matjevic, Besnik Mustafaj, entre d’altres) escriuen i debaten al voltant de les dificultats del diàleg, però també de la potencialitat intercultural entre Europa i la Mediterrània.
 
Quaderns de la Mediterrània és una publicació editada per l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) en espanyol, anglès i francès, amb l’objectiu estratègic de proporcionar un major coneixement entre les dues riberes mediterrànies.  
 
Assistiran a la trobada amb els mitjans de comunicació:
 
Adonis,  poeta i assagista (Líban); 
José Cuervo, delegat del Govern a Madrid;
Inmaculada Jiménez, directora d’ Ediciones del Oriente y del Mediterráneo; 
Maria-Àngels Roque, directora de la revista Quaderns de la Mediterrània
 
(La roda de premsa es desenvoluparà en francès i en castellà. Es lliuraran exemplars del llibre i la revista)
 
La presentació al públic de Sufismo y surrealismo tindrà lloc aquest mateix dia, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Blanquerna.
 
 

12:00|.Centre Cultural Blanquerna. c/ Alcalá, 44| ()

El delegat del Govern a Madrid, José Cuervo, intervindrà en la roda de premsa per presentar la revista Quaderns de la Mediterrània i el darrer llibre del poeta Adonis.