Sala de premsa

Jaume Canyameres dóna el seu fons bibliogràfic al Memorial Democràtic de la Generalitat

Aquest fons especialitzat en la Guerra Civil, l'exili i la transició democràtica aplega 2.869 volums

query_builder   27 novembre 2012 13:42

settings_input_antenna Convocatòria

Jaume Canyameres dóna el seu fons bibliogràfic al Memorial Democràtic de la Generalitat

Aquest fons especialitzat en la Guerra Civil, l'exili i la transició democràtica aplega 2.869 volums

L’acte solemne de donació del fons Canyameres al Memorial Democràtic  i de reconeixement al seu propietari, Jaume Canyameres, tindrà lloc demà, dimecres, 28 de novembre. Intervindran en l’acte Jaume Canyameres, el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament i vicepresident del Memorial Democràtic, Joan Auladell, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos.
 
Es tracta d’un fons bibliogràfic especialitzat en la Guerra Civil, l’exili i la transició democràtica, que aplega 2.869 volums i ha estat el fruit de tota una vida d’interès, recopilació i preserva d’una valuosa col·lecció bibliogràfica. El Memorial Democràtic donarà a conèixer el fons bibliogràfic a partir del seu Centre d’Informació i Documentació i posarà tots els llibres que l’integren a disposició dels investigadors i altres persones interessades.
 
Durant l’acte de donació del fons Canyameres, el Memorial Democràtic retrà un homenatge a Jaume Canyameres per la seva trajectòria cívica i cultural i la seva decisió de posar a l’abast de la ciutadania aquest fons d’interès general.
 
Jaume Canyameres (Terrassa, 1931), economista, però sobretot promotor cultural, ha destacat per la seva activitat i iniciativa cívica, especialment rellevant en l’àmbit  econòmic, cultural i social, i de  la política local de Terrassa. Ha estat una figura clau en el retorn de l’exili català a Mèxic de personatges com ara Agustí Bartra, Anna Murià, Josep Bartolí o Antoni Peyirí. Va ser regidor d’Economia de l’Ajuntament de Terrassa de 1979 a 1983 i de 1995 a 1999. El 2009, va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi atorgada per la Generalitat de Catalunya.

19:00|Acte solemne de donació del fons Canyameres al Memorial Democràtic.Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana, 26)|Barcelona (Barcelonès)

El director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament i vicepresident del Memorial Democràtic, Joan Auladell, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, assistiran a l'acte solemne de donació del fons Canyameres al Memorial Democràtic.