Sala de premsa

Presentació del projecte de recuperació de les pintures originals de l'absis i la nova museïtzació de l'església de Sant Climent de Taüll

query_builder   5 març 2013 19:23

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del projecte de recuperació de les pintures originals de l'absis i la nova museïtzació de l'església de Sant Climent de Taüll

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el delegat general de “la Caixa” a Lleida, Enric Pujol, l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada i el delegat de Patrimoni del Bisbat d’Urgell i representant del copríncep d’Andorra, Mn Josep M. Mauri, presentaran el proper divendres, 8 de març, el projecte de nova configuració de l’absis de l’església romànica de Sant Climent de Taüll. També participarà en l’acte el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma.
 
El projecte té com a objectius conservar i restaurar les  pintures romàniques originals de l’absis i establir un nou projecte de museïtzació de l’espai. S’emmarca en el Programa Romànic Obert impulsat conjuntament pel Departament de Cultura i l’Obra Social "la Caixa". El programa contempla una inversió de més de 18 milions d’euros a càrrec de "la Caixa" per dur a terme accions dirigides a la restauració i millora de monuments i elements romànics, i a la difusió d’aquests béns patrimonials. Ambdues institucions van signar el conveni per posar en marxa aquest programa el gener del 2009.
 
S’habilitarà un minibus per traslladar-se fins a la Vall de Boí. Us preguem que els periodistes que tingueu previst utilitzar l’autocar per al desplaçament envieu un correu a l’adreça premsa.cultura@gencat.cat abans de les 20 hores del dia 6 de març. L’autocar sortirà a les 7.30 hores del dia 8 de març del carrer Portal de Santa Madrona.

12:00|El conseller Mascarell presenta la recuperació de la nova museïtzació de Sant Climent de Taüll.Esglèsia de Sant Climent de Taüll|La Vall de Boí (Alta Ribagorça)

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el delegat general de “la Caixa” a Lleida, Enric Pujol; l’alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada i el delegat de Patrimoni del Bisbat d’Urgell i representant del copríncep d’Andorra, Mn Josep M. Mauri, presentaran el projecte de nova configuració de l’absis de l’església romànica de Sant Climent de Taüll. També participarà en l’acte el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma.