Sala de premsa

El president Mas participarà, demà, en l'acte d'homenatge a Carrasco i Formiguera, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort

query_builder   8 abril 2013 14:49

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas participarà, demà, en l'acte d'homenatge a Carrasco i Formiguera, amb motiu del 75è aniversari de la seva mort

 
 
·        El líder d’UDC va ser afusellat el 9 d’abril de 1938, després de ser sotmès a un consell de guerra, a la presó de Burgos
 
·        L’acte, organitzat per Unió de Joves, se celebrarà davant la tomba del polític català, al cementiri de Montjuïc
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, participarà demà, dimarts, 9 d’abril, en l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera, amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. L’acte se celebrarà a les 9.30 hores, davant la tomba del que fou líder d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), al cementiri de Montjuïc.
 
L’homenatge s’iniciarà amb l’ofrena d’un coixí de flors davant la tomba de Carrasco i Formiguera. Després, tindran lloc unes paraules a càrrec de Marc Mestres, el militant més jove de la Unió de Joves, entitat organitzadora de l’acte, i, tot seguit, hi intervindran Iban Rabasa, president de la Unió de Joves, i el president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. El president Artur Mas clourà la commemoració.
 
A més del president Mas, assistiran a aquest acte Rosa Maria Carrasco, filla de l’homenatjat, i altres familiars; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
 
Manuel Carrasco i Formiguera va néixer a Barcelona el 1890. Va fundar Acció Catalana. En proclamar-se la República, va ser nomenat conseller de Sanitat i Beneficiència del Govern de Francesc Macià (1931-32); mesos després va ser escollir diputat a les Corts espanyoles. L’any 1932 va ser expulsat d’Acció Catalana, juntament amb d’altres membres del sector catòlic, i ingressà a Unió Democràtica de Catalunya (UDC), creada poc abans.
 
En esclatar la guerra civil, Carrasco i Formiguera es manté lleial a la República. El 1938 va ser detingut per les tropes franquistes i traslladat a la presó de Burgos, on va ser sotmès a un consell de guerra, que decretà la seva execució. El 9 d’abril de 1938 va ser afusellat. El 25 de setembre de 2005, el Congrés dels Diputats va acordar, a proposta del grup parlamentari de Convergència i Unió (CiU), anul·lar el consell de guerra al qual va ser sotmès Manuel Carrasco i Formiguera.

09:30|El president Mas participa en l'homenatge a Carrasco i Formiguera.Cementiri de Montjuïc (pl. de la Fe, nínxol 192)|Barcelona (Barcelonès)

El president Artur Mas participarà en l’homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera, amb motiu del 75è aniversari del seu afusellament. L’homenatge s’iniciarà amb l’ofrena d’un coixí de flors davant la tomba de Carrasco i Formiguera. Després, tindran lloc unes paraules a càrrec de Marc Mestres, el militant més jove de la Unió de Joves, entitat organitzadora de l’acte, i, tot seguit, hi intervindran Iban Rabasa, president de la Unió de Joves, i el president d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. El president Artur Mas clourà la commemoració.
A més del president Mas, assistiran a aquest acte Rosa Maria Carrasco, filla de l’homenatjat, i altres familiars; la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert; la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler; el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí, i l'expresident del Parlament Joan Rigol.