Sala de premsa

El Govern reconeix els guanyadors de la iniciativa "Idees Obertes" en un acte públic dimecres vinent a Barcelona

query_builder   15 abril 2013 18:11

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern reconeix els guanyadors de la iniciativa "Idees Obertes" en un acte públic dimecres vinent a Barcelona

El Govern lliurarà en un acte públic els premis a les propostes guanyadores de la primera convocatòria d’Idees Obertes gencat, el servei posat en marxa per la Generalitat per millorar l'aplicació mòbil Parlament 2012.
L’acte tindrà lloc el proper dimecres 17 d’abril, a les 10.30h, a la sala d’actes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE). Hi participaran el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, i el director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTi), Jordi Escalé, així com representants d’Indra i de Vodafone.
 
Els guanyadors per votació de grup d’experts i per votació popular rebran un mòbil Samsung-Galaxy S-III cadascun. Les segones i terceres nominacions obtindran un certificat de reconeixement.
 
Projecte Idees obertes
 
El servei http://ideesobertes.gencat.cat/parlament2012 es va estrenar el passat mes de febrer amb la recollida d’idees per avaluar l’aplicació Parlament 2012, la primera de l’Estat en aquesta matèria i que es va elaborar per seguir en temps real les dades de participació i els resultats en les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre passat. Només en quatre dies va assolir prop de 80.000 descàrregues des de 120 països i va esdevenir la primera en el rànquing de les aplicacions mòbils gratuïtes dels mercats d’Apple i Google.
 
Aquest procés s’emmarca en el projecte Idees obertes, que es basa en metodologies d’innovació oberta segons les quals els diferents actors públics afegeixen valor als serveis que presta l’Administració pública mitjançant estratègies de col·laboració.
 
La iniciativa, promoguda pel Departament de la Presidència, obre una nova i interessant via de col·laboració ciutadana (crowdsourcing) per proposar, debatre i votar idees per millorar polítiques i serveis impulsats per la Generalitat de Catalunya.
 
L’ús d’aquesta plataforma tecnològica, que permet als ciutadans fer propostes sobre un tema i votar-les, situa la Generalitat com una Administració pionera en l’ús d’aquests recursos.
 
El procés de recollida d’idees és una iniciativa de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). La Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió és l’òrgan de la Generalitat responsable d’impulsar nous canals d’interacció amb la ciutadania i de promoure la progressiva incorporació de serveis accessibles des de dispositius mòbils.

10:29|El Govern reconeix els guanyadors de la iniciativa d'Idees Obertes.Sala d'actes del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (c. Ausiàs March, 40)|Barcelona (Barcelonès)

El director general d'Atenció Ciutadana, Ignasi Genovès, i el director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTi), Jordi Escalé, lliuraran els premis a les propostes guanyadores de la primera convocatòria d’Idees Obertes gencat ,el servei posat en marxa per la Generalitat per millorar l'aplicació mòbil Parlament 2012. En l'acte també hi participaran representants d’Indra i de Vodafone.