Sala de premsa

Recordatori: La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà avui a Tarragona l'exposició itinerant "Oficis Singulars, l'alabastre de Sarral"

query_builder   13 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Recordatori: La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà avui a Tarragona l'exposició itinerant "Oficis Singulars, l'alabastre de Sarral"

Acompanyada del director territorial d'Innovació, Universitats i Emrpesa, Àngel Xifré, i del director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació, Adam Manyé, la directora inaugurarà aquesta mostra que recull prop d'una dotzena de productes artesans, innovadors i contemporanis elaborats amb alabastre de Sarral.
Aquesta exposició s'emmarca en el projecte "Oficis Singulars" d'Artesania Catalunya, que té la voluntat de reactivar i modernitzar oficis ancestrals lligats a diferents punts del territori català i posar en relació dissenyadors i artesans per tal de potenciar la creació de nous productes que aprofitin tècniques i materials propis de l'artesania local.
L'experiència compta també amb l'artesania amb pauma de les Terres de l'Ebre, la ceràmica de La Bisbal i la fusta cremada de Sant Hilari Sacalm.
La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, acompanyada del director territorial d'Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré, i el director territorial de Cultura i Mitjans de Comunicació, Adam Manyé, inaugurarà avui dijous 13 de novembre a Tarragona la mostra itinerant "Oficis Singulars, l'alabastre de Sarral" que s'exposarà a la seu dels serveis territorials del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la ciutat fins el proper 5 de desembre.
L'exposició recull prop d'una dotzena de productes artesans, innovadors i contemporanis elaborats amb alabastre de Sarral,que són fruit de la col·laboració entre el dissenyador Gerard Moliné, l'Ajuntament de Sarral i els artesans de l'alabastre de Sarral. Aquesta exposició s'emmarca en el projecte "Oficis Singulars" d'Artesania Catalunya, que té la voluntat de reactivar i modernitzar oficis ancestrals lligats a diferents punts del territori català i posar en relació dissenyadors i artesans per tal de potenciar la creació de nous productes que aprofitin tècniques i materials propis de l'artesania local. En aquesta iniciativa de l'alabastre de Sarral han participat els tallers Alabastres Mario Carricondo, Alabastres Isidre Magre Devesa, Artesania Pedro Esteller i Alabastres Sarral Art i llum.
Aquesta exposició "Oficis Singulars, l'alabastre de Sarral" arriba a Tarragona, després de presentar-se el passat mes de març al municipi de Sarral. El projecte "Oficis Singulars" d'Artesania Catalunya compta a banda de l'artesania en alabastre, amb tres experiències més: l'artesania amb pauma de les Terres de l'Ebre, la ceràmica de La Bisbal i la fusta cremada de Sant Hilari Sacalm.
"Oficis Singulars"
El projecte "Oficis Singulars",és una iniciativa d'Artesania Catalunya que vol reivindicar la identitat d'alguns oficis ancestrals i uns productes únics, molt vinculats a la població o demarcació dels quals són originals. Amb aquesta voluntat, el projecte té com a objectius cercar, definir i catalogar els oficis amb denominació d'origen catalana; preservar el patrimoni artesanal garantint la seva continuïtat; fixar la població en el territori fomentant l'activitat artesanal com activitat cultural a zones rurals i, innovar amb nous productes basats en nous dissenys que responguin al mercat actual.

19:00|.Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Tarragona (carrer Major, 14)|Tarragona (El Tarragonès)

La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, inaugurarà demà a Tarragona l'exposició itinerant" Oficis Singulars, l'alabastre de Sarral"