Sala de premsa

L'Agència Catalana del Consum convoca el sector del transport aeri per a buscar sol·lucions a les reclamacions i queixes més freqüents

query_builder   12 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

L'Agència Catalana del Consum convoca el sector del transport aeri per a buscar sol·lucions a les reclamacions i queixes més freqüents

Primera jornada sobre transport aeri i drets dels consumidors
El mercat internacional ha eliminat totes les restriccions comercials per a les companyies aèries que volen dins la Unió Europea. Els preus han baixat dràsticament, especialment els de les rutes més populars. Consumidors, companyes aèries i aeroports s’han beneficiat de més activitat, noves rutes, major oferta, preus més baixos i un increment general de la varietat de serveis. Paral·lelament, però, també han incrementat el nombre de reclamacions i consultes motivades per deficiències en la prestació dels seus serveis.
En aquest nou context, l’Agència Catalana del Consum convoca una Jornada sobre el Transport Aeri per tal d’aportar coneixements i noves perspectives sobre el mercat de l’aviació civil a la UE, liberalitzat des de 1992, i solucions per millorar l’atenció als passatgers a terra i a bord, així com per garantir lel compliment dels seus drets.
El Secretari General de Política Financera, Competència i Consum, Miquel Salazar, inaugurarà la Jornada, demà a les 9.45 h, al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona). Durant el matí intervindran Gilles Gatelet, cap adjunt de la Unitat per al Mercat Interior i Transport Aeri de la Comissió Europea; Oriol Balaguer, director general de Ports, Aeroports i Costes de PTOP; Áurea Pardo, representant de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria del Ministeri de Foment i Germà Bel, catedràtic de Política Econòmica de la UB.
A les 19 hores, el director de l’Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, tancarà l’acte amb les conclusionsde la Jornada. Abans,  Joan Sabaté, vicedegà d'Investigació i Postgrau de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL; Rafael Serra, president d'UCAVE; Javier Bellido, director general d’e'Dreams; Jaume Lloret, director de Màrqueting i Vendes de Clickair; Juan Bueso, assessor legal del Centre Europeu del Consumidor d'Irlanda; José María Fernández, magistrat del Jutjat Mercantil núm. 3 de Barcelona;  Isabel Garriga, cap del Servei de Mediació i Arbitratge de l'ACC i José Gómez, Subdirector del Servei al Client d'IBERIA, hauran participat en dues taules rodones sobre “Les tarifes dels serveis aeris i els consumidors” i “Les principals reclamacions del transport aeri i les vies de resolució que existeixen”.
Mes informació i programa de la Jornada a www.consum.cat

09:45|.Palau de Congressos de Catalunya. Avgda. Diagonal |Barcelona (Barcelonès)

Jornada sobre Transport aeri