Sala de premsa

El Departament d'Agricultura i l'Ajuntament del Vendrell treballen en la protecció d'un ocell amenaçat a Catalunya

query_builder   30 abril 2013 11:53

settings_input_antenna Convocatòria

El Departament d'Agricultura i l'Ajuntament del Vendrell treballen en la protecció d'un ocell amenaçat a Catalunya

Femella de corriol covant dins del recinte de la platja de Coma-ruga
Femella de corriol covant dins del recinte de la platja de Coma-ruga
El corriol camanegre viu exclusivament al litoral; per això, s’està protegint amb uns tancats la part de la platja de Coma-ruga on aquests dies s’hi reprodueix l’espècie
 
Efectius del cos d’Agents Rurals fan un seguiment acurat de les parelles i duen a terme una vigilància més intensa per protegir les nidificacions
 
 
El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, Anton Ballvé, el regidor de Medi Ambient, Jaume Piñol, i la regidora de Platges, Àngels Turdiu, de l’Ajuntament del Vendrell presentaran aquest dijous, 2 de maig, a les 12.30 h, els treballs de gestió del corriol camanegre a la platja del Vendrell.
 
El corriol camanegre (Charadrius alexandrinus) és una espècie amenaçada a Europa i considerada vulnerable a Espanya i a Catalunya. Els últims anys s’ha extingit a part de la seva àrea de distribució al nord d’Europa, i a Catalunya es troba en franca regressió a conseqüència de la transformació del seu hàbitat principal que són les platges.
 
La conservació de l’espècie passa principalment per la restauració dels hàbitats malmesos, la limitació dels accessos durant el període de cria i el control dels depredadors. L’Ajuntament del Vendrell aposta per compatibilitzar la gestió d’aquesta espècie protegida amb els usos lúdics i turístics de les platges. Per aquest motiu, i amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals del Baix Penedès, han acordonat els sectors més prioritaris (uns 8.000 metres quadrats) per a la reproducció dels corriols. Aquesta mesura, a més, afavoreix també altres espècies i la conservació dels hàbitats propis del litoral.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia d'una femella de corriol comanegre covant a Coma-ruga

Fotografia d'una femella de corriol comanegre covant a Coma-ruga
JPG | 768

12:30|Protecció del corriol comanegre a Coma-ruga.Pl. Germans Trillas. Coma-ruga|El Vendrell (Baix Penedès)

El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Tarragona, Anton Ballvé; el regidor de Medi Ambient, Jaume Piñol, i la regidora de Platges, Àngels Turdiu, de l’Ajuntament del Vendrell, presentaran els treballs de gestió del corriol camanegre a la platja del Vendrell.