Sala de premsa

El secretari de Seguretat, Joan Delort, inaugura l'exposició dels 25 anys dels Mossos d'Esquadra a Tarragona

query_builder   13 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El secretari de Seguretat, Joan Delort, inaugura l'exposició dels 25 anys dels Mossos d'Esquadra a Tarragona

Demà divendres, a les 18:00 hores a la Rambla Nova (costat Balcó del Mediterrani)
Es tracta d’una exposició itinerant que va començar a Barcelona i recorrerà les principals ciutats catalanes
La mostra es podrà visitar del 14 al 23 de novembre de 10 a 20 hores a la Rambla Nova (costat Balcó del Mediterrani)

El secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort, acompanyat de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, inaugurarà demà divendres, 14 de novembre, a les 18:00 hores, l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra.
 
L’exposició, que va començar a Barcelona i ja ha passat per Reus i Tortosa, i itinerarà per les principals ciutats catalanes fins a l’abril del 2009, estarà oberta al públic del 14 al 23 d’octubre, a Tarragona.
 
La mostra explica els antecedents històrics dels Mossos d’Esquadra; fa un repàs de la seva evolució fins a l’actualitat (explicant el seu creixement, estructuració, els serveis que presta a la societat, les diferents unitats operatives); dedica una atenció especial al període d’implantació territorial i, més concretament, a l‘última fase, que es durà a terme el proper 1 de novembre, quan es culminarà el desplegament a tot Catalunya, i exposa també els reptes de futur del Cos.
 
Així, el contingut de la mostra esta dividit en tres espais: 
  1. Els antecedents històrics dels Mossos des dels seus orígens fins al 1982, quan va deixar de dependre de la Diputació de Barcelona.
  2. La creació del cos (1983) i el seu desplegament territorial (1994-2008), les competències de trànsit, i el final del desplegament al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre (novembre 2008).
  3. Els nous reptes de futur d’un cos consolidat, modern i eficaç.
L’exposició, que s’ha muntat dins una carpa de 100 m2, inclou un audiovisual i un mapa de Catalunya interactiu amb totes les comissaries i és accessible a les persones amb discapacitats visuals i auditives.
 
Fins ara, durant la seva estada a les ciutat de Barcelona, Reus i Tortosa, l'exposició ha tingut una acollida de més de 9.000 visitants.
 
A la inauguració també hi assistiran el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Xavier Sabaté, la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona, Hortènsia Grau, i el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, Jaume Giné.
 
Els mitjans gràfics hauran d’estar a les 17:45h per fer una visita guiada i, un cop finalitzada, hi haurà parlaments del secretari de Seguretat, Joan Delort, i de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

18:00|.RAMBLA NOVA (COSTAT BALCÓ DEL MEDITERRANI). TARRAGONA|Tarragona (El Tarragonès)

El secretari de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Delort, inaugurarà l’exposició itinerant commemorativa dels 25 anys dels Mossos d’Esquadra. Els mitjans gràfics hauran d’estar a les 17:45h per fer una visita guiada i, un cop finalitzada, hi haurà parlaments i atenció als mitjans.