Sala de premsa

El Memorial Democràtic presenta un llibre sobre les Brigades Internacionals

El volum mostra en forma d'atles la participació a la Guerra Civil dels voluntaris estrangers en suport de la República

query_builder   30 maig 2013 12:39

settings_input_antenna Convocatòria

El Memorial Democràtic presenta un llibre sobre les Brigades Internacionals

El volum mostra en forma d'atles la participació a la Guerra Civil dels voluntaris estrangers en suport de la República

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos, participarà en la presentació del llibre Las Brigadas Internacionales. Atlas de la Guerra Civil Española, de Víctor Hurtado, que tindrà lloc demà, divendres, 31 de maig, a les 19 hores, a la seu del Departament de Governació i Relacions Institucionals.
 
El llibre és el segon volum de l’Atles de la Guerra Civil, d’Edicions Dau, i mostra la participació de les Brigades Internacionals en la Guerra Civil a partir de mapes que permeten observar gràficament els principals episodis bèl·lics i polítics, així com la gran quantitat de personalitats que van donar suport a la República, dins i fora dels camps de batalla.
 
Cal recordar que les Brigades Internacionals van ser unitats militars, formades per desenes de milers de voluntaris de tot el món, que van participar en la Guerra Civil per combatre la sublevació de juliol del 1939.
 
Durant la presentació del llibre, hi intervindran també l’editor d’Edicions Dau, Ton Barnils; el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona i autor del pròleg, José Luis Martín Ramos, i l’autor del llibre, Víctor Hurtado, que és economista, doctor en Història Medieval per la Universitat de Barcelona i especialista en cartografia històrica.

19:00|El Memorial Democràtic presenta un llibre sobre les Brigades Internacionals.Sala d'actes del Departament de Governació i Relacions Institucionals (Via Laietana, 26)|Barcelona (Barcelonès)

El director del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, Jordi Palou-Loverdos, participarà en la presentació del llibre Las Brigadas Internacionales. Atlas de la Guerra Civil Española, de Víctor Hurtado.