Sala de premsa

El president Mas clourà demà el 30 aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

query_builder   6 juny 2013 14:23

settings_input_antenna Convocatòria

El president Mas clourà demà el 30 aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

 • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Pelegrí,  presidirà la presentació del reconeixement de la Unesco a les Terres de l’Ebre com a reserva de la Biosfera
 • En la visita a la Terra Alta el president també inaugurarà a Batea el nou celler de LaFou
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà demà divendres, 7 de juny, la Terra Alta per cloure la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), presidir la presentació de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera i inaugurar el nou celler de LaFou .
 
El cap de l’Executiu arribarà a Corbera d’Ebre a les 13.30 hores, on presidirà l’acte commemoratiu de la FCAC. Serà rebut pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí; pel delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés; per l’alcalde de la localitat, Sebastià Frixach, i pel president de la FCAC Josep Pere Colat.
 
A l’església de Sant Pere del poble vell de Corbera és previst que més de 400 cooperativistes d’arreu del país participin en aquest acte commemoratiu.  Després d’unes paraules de benvinguda a l’Assemblea General de la FCAC per part del seu president, hi haurà un homenatge als socis de les Cooperatives i als que han estat els presidents de l’entitat. Abans dels parlaments es projectarà un vídeo commemoratiu i, tot seguit, tindran lloc les intervencions de l’alcalde de Corbera, del president de la FCAC, i del president de la Generalitat, que clourà l’acte..
 
A continuació, el president Mas participarà en un dinar amb els cooperativistes que hauran assistit a l’acte commemoratiu.
 
La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya aplega a més de 250 cooperatives agroalimentàries, a través de les quals dóna servei a uns 75.000 pagesos i 200.000 habitants dels municipis rurals.
 
Ja a la tarda, a la mateixa població de Corbera, el president té previst fer una visita institucional a l’Ajuntament.
 
 
 
Les terres de l’Ebre, Reserva de la Bisofera
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, es desplaçarà fins a Gandesa, on a les  17.10 hores, és previst que presideixi l’acte de presentació de les Terres de l’Ebre com a reserva de la Biosfera, que tindrà lloc al Celler Cooperatiu.
 
A l’acte, hi intervindran l’alcalde de Gandesa, Carles Luz; el coordinador tècnic de l’EbreBiosfera, Josep Aragonès, que presentarà el projecte “Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera” i, tot seguit, es projectarà el vídeo corporatiu de la candidatura EbreBiosfera. El president de la Generalitat clourà l’acte amb el seu parlament.
 
La Unesco va aprovar el passat dia 28 de maig, en el marc de la 25a reunió del Consell Internacional de Coordinació del Programa L’Home i la Biosfera (MAB), aquest reconeixement. En l’actualitat arreu del món hi ha 610 reserves disseminades per 117 països. A Catalunya el Parc Natural del Montseny ja va ser reconeguda l’any 1975 com a Reserva de la Biosfera.
 
La candidatura presentada en aquesta segona ocasió va modificar els seus límits, deixant al marge les zones sota la influència de la planta nuclear d’Ascó.  Inclou 367.729 hectàrees, de les quals un 78% són terrestres i gairebé un 22% marítimes.
 
La visita del cap de l’Executiu acabarà a la localitat de Batea, on a les 18.30 hores té previst visitar l’Ajuntament. A continuació, a les 19 hores, el president Mas inaugurarà el nou Celler LaFou. Després de visitar les noves instal·lacions hi haurà parlaments del director del Celler, Ramon Roqueta, de l’alcalde Joaquim-Josep Paladella, i del president de la Generalitat.  LaFou va néixer l’any 2007 com un projecte que incloïa l’elaboració dels vins, el cultiu  de les vinyes i la construcció d’un nou celler a Batea. Els vins de LaFou formen part de la DO Terra Alta.
 
13.30 | Visita del president de la Generalitat a la Terra Alta

El president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà demà la Terra Alta per cloure la celebració del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), presidir la presentació de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera i inaugurar el nou celler de LaFou.
 

 • 13:30|Cloenda 30è aniversari FCAC.Església de Sant Pere|Corbera d'Ebre (Terra Alta)

  El president Artur Mas, acompanyat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i del delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, clourà l'acte commemoratiu del 30è aniversari de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. També hi intervindran l’alcalde de la localitat, Sebastià Frixach, i el president de la FCAC Josep Pere Colat.

 • 16:35|Visita a l'Ajuntament de Corbera d'Ebre.Pl. Dr. Ferran, s/n|Corbera d'Ebre (Terra Alta)

  El president Artur Mas farà una visita insitucional a l'Ajuntament de Corbera d'Ebre, on serà rebut per l'alcalde  Sebastià Frixach, i els membres del consistori.

 • 17:10|Presentació de les Terres de l'Ebre com a Reserva de la Biosfera.Cooperativa de Gandesa|Gandesa (Terra Alta)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, presidirà l’acte de presentació de les Terres de l’Ebre com a Reserva de la Biosfera. Hi intervindran l’alcalde de Gandesa, Carles Luz; el coordinador tècnic de l’EbreBiosfera, Josep Aragonès, i el president Mas. També es projectarà el vídeo corporatiu de la candidatura EbreBiosfera. L'acompanyarà el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.

 • 18:30|Visita insitucional Ajuntament de Batea.Pl. Catalunya, 1|Batea (Terra Alta)

  El president de la Generalitat, Artur Mas, farà una visita insitucional a l'Ajuntament de Batea, on serà rebut per l'alcalde Joaquim-Josep Paladella, i pels membres del consistori.

 • 19:00|Inauguració del Celler LaFou.Pl. Catalunya, 34|Batea (Terra Alta)

  El president Artur Mas inaugurarà el nou Celler LaFou. Després de visitar les noves instal·lacions hi haurà parlaments del director del Celler, Ramon Roqueta, de l’alcalde Joaquim-Josep Paladella, i del president de la Generalitat. L'acompanyarà el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí.