Sala de premsa

Una jornada sobre violència domèstica i de gènere serveix per commemorar els deu anys de la comissió institucional de les comarques gironines

query_builder   19 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

Una jornada sobre violència domèstica i de gènere serveix per commemorar els deu anys de la comissió institucional de les comarques gironines

La jornada serà inaugurada pel delegat del govern, Jordi Martinoy, president de la comissió i l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans
La jornada “Violència domèstica i de gènere” començarà demà, 20 de novembre, a les 9:00h al Centre Cívic Ter de Girona amb els parlaments inaugurals del delegat del govern, Jordi Martinoy, president de la comissió, i l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans. La jornada pretén reflexionar sobre l’aplicació que s’està duent a terme del Protocol d’actuació en casos de violència domèstica i de gènere, aprovat per primera vegada l’any 1998, ara fa deu anys, i compta amb la participació de persones expertes en diferents àmbits, com la justícia, l’educació, la salut i els serveis d’atenció social.
 
La comissió institucional de les comarques gironines es va crear fa deu anys amb l’aprovació Protocol d’actuació en casos de violència domèstica i de gènere, un document que ha estat renovat el 2006. La comissió també ha aprovat el Protocol d’actuacions en abusos sexuals i maltractaments de menors (signat l’any 2000 i revisat l’any 2007), el Protocol de prevenció de la mutilació genital femenina (signat l’any 2003) el Protocol d’actuació contra el maltractament a les persones grans (signat l’any 2007). Alhora ha elaborat instruments complementaris com el Manual d’estil periodístic (2001) i el Mapa de recursos per a l’atenció de les dones víctimes de violència a les comarques gironines (2007).
 
La jornada, en què hi intervindrà el delegado especial del Gobierno para la Violencia de Género, Miguel Lorente, es clourà amb la intervenció de la presidenta de l’Institut català de les Dones, Marta Selva. La comissió institucional està formada per les diverses institucions, organismes i col·legis professionals i associacions de les comarques gironines que treballen per eradicar i donar una tractament social i jurídic a casos de maltractament i violència.
 
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
Acte: Jornada de coordinació institucional de les comarques gironines sobre violència domèstica i de gènere, en motiu del Xè aniversari de la constitució de la "Comissió de seguiment del Protocol d'actuació en casos de Violència Domèstica i de Gènere de les Comarques Gironines"
Dia: Dijous, 20 de novembre de 2008
Hora: 09:00 h
Lloc: Centre Cívic Ter. C/ Can Sunyer, 46 de Girona
 
 
 

09:00|.Centre Cívic Ter. C/ Can Sunyer, 46 de Girona|Girona (El Gironès)

Jornada de coordinació institucional de les comarques gironines sobre violència domèstica i de gènere, en motiu del Xè aniversari de la constitució de la "Comissió de seguiment del Protocol d'actuació en casos de Violència Domèstica i de Gènere de les Comarques Gironines"