Sala de premsa

Inauguració de l'exposició "elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food", a Londres

query_builder   3 juliol 2013 11:11

settings_input_antenna Convocatòria

Inauguració de l'exposició "elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food", a Londres

El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i la directora del Somerset House, Gwyn Miles, inauguraran l’exposició “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” al Somerset House de Londres, en un acte que tindrà lloc  dijous 4 de juliol, a les 18.30. També hi serà present Ferran Adrià.

També assistiran a l’acte, en representació de la Generalitat, el delegat del Govern català al Regne Unit, Josep Suàrez; el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès; el director adjunt de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa. També hi serà present el director general d’Estrella Damm, Enric Crous.

Somerset House de Londres acull la major exposició retrospectiva d’una icona de la gastronomia mundial, Ferran Adrià i el restaurant que va crear per convertir-lo en el millor del món: elBulli. L’exposició mostra l’art de la cuina i la cuina com a art.

La mostra arriba a Londres després d’haver estat durant un any al Palau Robert de Barcelona, on va rebre gairebé 700.000 visitants. L’edició de Londres, patrocinada per Estrella Damm, s’ha realitzat amb el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat i l’Institut Ramon Llull.

Ferran Adrià ha esdevingut, amb el pas dels anys, una icona de la gastronomia mundial. La tasca feta des d’elBulli, considerat el millor restaurant del món durant cinc anys consecutius, ha merescut el reconeixement mundial i ha marcat el camí de la cuina del futur. Els noms de Ferran Adrià, Juli Soler, Albert Adrià i de tot l’equip creatiu d’elBulli s’associen amb valors com ara la reflexió, el talent, la innovació, el lideratge, el treball en equip, l’obra ben feta, la internacionalització i la solidaritat. Una feina que va més enllà de l’àmbit estrictament gastronòmic i n’abasta altres com l’art i la tecnologia.

El mateix dijous, a les 9 hores, el secretari general de la Presidència, la directora del Somerset House i Ferran Adrià oferiran una conferència de premsa per presentar l’exposició.

18:30|Inauguració de l'exposició "elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food", a Londres.Somerset House (Embankment Galleries - Strand)|Londres (Regne Unit)

El secretari general de la Presidència, Jordi Vilajoana, i la directora del Somerset House, Gwyn Miles, inauguraran l’exposició “elBulli: Ferran Adrià and The Art of Food” al Somerset House de Londres. També hi assistirà el director general d'Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.