Sala de premsa

La directora d'Artesania Catalunya visita els tallers d'alabastre de Sarral

query_builder   20 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

La directora d'Artesania Catalunya visita els tallers d'alabastre de Sarral

La Generalitat i l’Ajuntament van signar un conveni de col·laboració per dissenyar objectes d’alabastre, dins del programa Oficis Singulars
 
La visita a Sarral comptarà amb la participació de dos artesans joiers de reconegut prestigi, Enric Majoral i Marc Monzó
 
La directora d'Artesania Catalunya, Gemma Amat, acompanyada del director dels Serveis Territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Àngel Xifré, visitarà demà divendres, dia 21 de novembre, els tallers artesans de l'alabastre de Sarral. La visita comptarà amb la participació de dos artesans joiers de reconegut prestigi, Enric Majoral i Marc Monzó.
 
La visita començarà a les 11 hores a l’Ajuntament de Sarral, on els rebrà l’alcalde de la població, Antoni Mateu. Seguidament, visitaran els tallers Alabastre Isidre Magre, Sarreal Art i Llum, Artesania Pedro Esteller i Alabastre Carricondo.
 
La visita s’emmarca en el seguiment del projecte “Oficis Singulars” d'Artesania Catalunya, que té la voluntat de reactivar i modernitzar oficis ancestrals lligats a diferents punts del territori català i posar en relació dissenyadors i artesans per tal de potenciar la creació de nous productes que aprofitin tècniques i materials propis de l’artesania local.
 
Dins d'aquest programa, es va signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Sarral mitjançant el qual els artesans de l’alabastre del municipi han treballat conjuntament amb el dissenyador industrial Gerard Moliné per elaborar una col·lecció innovadora i funcional de productes en alabastre. En aquest moment, els objectes dissenyats estan exposats a la seu dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona.
 
Per les seves característiques, l’artesania en alabastre de Sarral ha estat identificada com a Ofici Singular de Catalunya. Situat al centre de la Conca de Barberà, Sarral és conegut gràcies a la seva pedrera d’alabastre. L’existència d’aquesta primera matèria a la zona ha fet que nombrosos artesans, escultors i artistes de la comarca hagin treballat l’alabastre al llarg dels segles.

11:00|.Ajuntament (plaça de l'Església, 1). Sarral (Conca de Barberà) |Sarral (La Conca de Barberà)

Visita de la directora d’Artesania Catalunya als tallers artesans d’alabastre