Sala de premsa

Presentació del Festival de poesia al Museu de la Vida Rural durant la Festa Major de l'Espluga de Francolí

Hi participaran Perejaume, Rosa Lentini, Jordi Pàmias, Mireia Calafell i Jaume C. Pons Alorda

query_builder   17 juliol 2013 11:21

settings_input_antenna Convocatòria

Presentació del Festival de poesia al Museu de la Vida Rural durant la Festa Major de l'Espluga de Francolí

Hi participaran Perejaume, Rosa Lentini, Jordi Pàmias, Mireia Calafell i Jaume C. Pons Alorda

El Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí és una iniciativa promoguda pel vicepresident de la Fundació Lluís Carulla, el poeta Jordi Carulla-Ruiz, i el Museu, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i que s’emmarca dins el programa d’actes de la Festa Major del poble. El Festival començarà dijous, 25 de juliol, a les 20.30h, al jardí del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.
 
Durant el festival, que durarà aproximadament una hora, es podran escoltar les veus de cinc poetes catalans contemporanis, representants de  tres generacions diferents (nascuts entre 1938 i 1984). Rosa Lentini, Mireia Calafell, Jordi Pàmias, Jaume C. Pons Alorda i Perejaume. Un cop finalitzat el recital, l’apicultor Joan Maria Llorens farà un tast de mels.
 
Els poetes
 
De formació autodidacta, poeta i pintor, l’art de Perejaume (Sant Pol de Mar, 1957) beu, entre moltes altres fonts, de la segona avantguarda catalana. Especialment de Joan Brossa, amb qui col·laborà en diverses ocasions. La relació entre art i paisatge és el fil conductor de la seva obra i es pot veure materialitzada en intervencions com Verdaguer o en llibres com Pagèsiques.
 
Jordi Pàmias (Guissona, 1938) va debutar oficialment en el món de la poesia guanyant el Premi Joan Salvat Papasseit l’any 1969 amb La meva casa. Des de llavors no ha deixat de publicar, amb èxit de crítica i públic, poemaris com Flauta de sol (Premi Carles Riba, 1978), Àmfora grega (Premi Vicent Andrés Estellés, 1985) o Narcís i l’altre (Premi Miquel de Palol, 2001). L’any 2011 va veure la llum Incerta vida, una antologia de la seva obra. Ha dedicat trenta anys de la seva vida a la docència, com a professor de llengua i literatura a l’Institut Màrius Torres de Lleida.
 
La poeta Mireia Calafell (Barcelona, 1980) forma part del grup de recerca “Cos i Textualitat” i treballa a l’associació ArtsMoved dedicada a la promoció cultural de joves artistes. Ha publicat els poemaris Poètiques del cos (Premi de Poesia Amadeu Oller, 2006), Àlbum i Costures (Premi Josep M. López Picó de Poesia 2010). La seva obra forma part de diverses antologies i ha estat traduïda al castellà, l’anglès, el francès, l’holandès, el portuguès i el xinès.
 
El balear Jaume C. Pons Alorda (Caimari, 1984), tot i ser el més jove dels poetes que participen a RUSC, ja  ha publicat dotze obres. Entre elles Cilici (Premi Joan Alcover Ciutat de Palma), El poder i la fortor o Unlimited sobrassada. Ha traduït de l’italià a Lucia Pietrelli i Stefano Benni. Va publicar fa poc la seva primera novel·la, Faula.
   
Rosa Lentini (Barcelona, 1957), establerta a Montblanc, és poeta, traductora i editora.  Va fundar, i dirigir en alguna etapa, la revista Hora de Poesía, on va publicar bona part de la seva obra i de les seves traduccions. Entre d’altres, ha publicat els poemaris El sur hacia mí, El veneno y la piedra o Las cuatro rosas i ha traduït Rosa Leveroni, Joan Perucho, Gillaume Apollinaire o Max Jacob. Treballa al capdavant d’Ediciones Igitur juntament amb el seu marit Ricardo Cano Gaviria.
 
La presentació   del Festival de poesia al Museu de la Vida Rural durant la Festa Major de l’Espluga de Francolí es farà dijous, a les 12h, als SSTT de Cultura