Sala de premsa

El secretari general de l'Esport rep dilluns la selecció catalana de futbol sala abans de competir als World Games de Colòmbia

· Per primera vegada, una selecció catalana pren part en aquesta competició d'àmbit mundial, avalada pel COI, sobre esports no olímpics

query_builder   19 juliol 2013 11:12

settings_input_antenna Convocatòria

El secretari general de l'Esport rep dilluns la selecció catalana de futbol sala abans de competir als World Games de Colòmbia

· Per primera vegada, una selecció catalana pren part en aquesta competició d'àmbit mundial, avalada pel COI, sobre esports no olímpics

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, rebrà el proper dilluns, al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, la selecció catalana masculina de futbol sala, que participarà del 26 al 30 de juliol, a Cali (Colòmbia), en els World Games, una competició d’àmbit mundial amb esports sense representació olímpica que té l’aval del Comitè Olímpic Internacional (COI) i organitzada per l’Associació Internacional dels Jocs Mundials (IWGA).
En l’acte, Ivan Tibau estarà acompanyat pel president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Jordi Eduardo, i el gruix de la selecció, amb el seleccionador, Juan Antonio Fernández; el capità, Ivan Mateo, i la resta de jugadors i equip tècnic.  
 
En la competició de futbol sala, Catalunya figura en el grup A, amb les seleccions de Brasil, Austràlia i Colòmbia, i debutarà en la primera fase el dia 26 davant l’equip amfitrió. L’endemà jugarà contra Austràlia i tancarà la fase de grups contra Brasil el dia 28. La resta de seleccions participants són Paraguai, Veneçuela, Uruguai i Xina Taipei (grup B), així com Argentina, Rússia, República Txeca i Canadà (grup C). Els partits es jugaran al Coliseo Luis Ignacio Álvarez Ospina, a la localitat de Buga, propera a Cali. Les semifinals estan previstes pel dia 29 i la final, pel dia 30.
 
Els World Games (Jocs Mundials) van néixer el 1981, quan es van disputar per primera vegada a Santa Clara (EUA), i a partir de llavors es celebren cada quatre anys. Enguany, es preveu la participació de 4.000 atletes de 120 països, que competiran en 31 disciplines del 25 de juliol al 4 d’agost.
 
La competició es va crear per l’impuls de la Federació Mundial de Taekwondo, que va proposar crear uns nous jocs internacionals per aquells esports no olímpics per tal que aquestes competicions guanyessin difusió. Així, el 1980 va néixer el Consell pels Jocs Mundials com a organització complementària del COI, que el va reconèixer.
 
Més endavant, l’entitat va adoptar el nom actual d’Associació Internacional dels Jocs Mundials (IWGA), que agrupa 33 federacions internacionals, entre les quals es troba l’Associació Mundial de Futsal, a la qual està adherida oficialment la Federació Catalana de Futbol Sala des de l’any 2006. LA IWGA és una organització reconeguda pel COI, amb qui va signar un acord de cooperació l’any 2000 per promoure les activitats de l’entitat en el marc del moviment olímpic i donar suport a la celebració dels World Games. 

13:00|Recepció selecció catalana de futbol sala dels World Games.Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Dr. Melcior Colet (c.Buenos Aires 56-58)|Barcelona (Barcelonès)

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, rebrà la selecció catalana masculina de futbol sala, que participarà del 26 al 30 de juliol, a Cali (Colòmbia), en els World Games, una competició d’àmbit mundial amb esports sense representació olímpica que té l’aval del Comitè Olímpic Internacional (COI) i organitzada per l’Associació Internacional dels Jocs Mundials (IWGA).