Sala de premsa

El Govern de la Generalitat commemora a Tarragona el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

query_builder   24 novembre 2008 00:00

settings_input_antenna Convocatòria

El Govern de la Generalitat commemora a Tarragona el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Dues alumnes de l'IES Martí Franquès llegiran un manifest demà a les 12 hores a la plaça de les Cols en un acte institucional organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona
El Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona han organitzat un acte institucional contra la violència masclista amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte se celebrarà demà dimarts, 25 de novembre, a les 12 hores a la plaça de les Cols de Tarragona i consistirà en la lectura del manifest “La violència masclista: un problema de totes i tots” (http://www.gencat.net/icdona/docs/manifest2008.pdf), subscrit per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. La lectura anirà a càrrec de dues alumnes de primer d’ESO de l’IES Martí Franquès de Tarragona i, posteriorment, es farà un minut de silenci. L’objectiu és remarcar la importància de les actuacions de sensibilització i prevenció entre la població jove i adolescent, que el Govern de la Generalitat engloba en el programa “Talla amb els mals rotllos”.
 
L’acte comptarà amb participació del delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Isabel Sales; i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. També hi assistirà la directora territorial d’Interior, Hortènsia Grau; el coordinador territorial de Joventut, Jean-Marc Segarra, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i coordinadora de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín.
 
Després de l’acte, a les 12.30 hores, el delegat del Govern a Tarragona participarà en la signatura i presentació pública del protocol d’actuació i circuit d’intervenció en situacions de violència de gènere de la ciutat de Tarragona, que tindrà lloc al Pati Jaume I l’Ajuntament de Tarragona. També hi assistirà el director territorial de Justícia, Ramon Gutiérrez, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones.
Per altra banda, el dia 27 de novembre, des de Tarragona es podrà seguir de manera simultània, a través de videoconferència, la jornada "Talla amb els mals rotllos. Aportacions des de la cultura juvenil a la prevenció de la violència masclista", que es realitzarà a l'auditori de la Secretaria de Joventut (Calàbria, 147) (podeu consultar el programa de la jornada a: http://www20.gencat.cat/docs/icdones/Actualitat/Documents/Arxius/PROGRAMA_TALLA_MALS_ROTLLOS.pdf)

12:00|.Plaça de les Cols|Tarragona (El Tarragonès)

El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté; la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones (ICD), Isabel Sales; i l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, participaran a l'acte institucional contra la violència masclista amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones. També hi assistirà la directora territorial d’Interior, Hortènsia Grau; el coordinador territorial de Joventut, Jean-Marc Segarra, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona i coordinadora de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín.