Empresa i Treball

ACC1Ó impulsa la formació d'emprenedors d'èxit com a futurs Business Angels

INDÚSTRIA

ACC1Ó impulsa la formació d'emprenedors d'èxit com a futurs Business Angels

query_builder   27 juliol 2011 10:55

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

ACC1Ó impulsa la formació d'emprenedors d'èxit com a futurs Business Angels

  • La primera edició del taller Investor Readiness ha aplegat inversors privats consolidats que han compartit la seva experiència amb empresaris catalans.
  • La iniciativa busca incrementar el nombre de Business Angels a Catalunya perquè les start-ups tinguin major accés a finançament per engegar els seus projectes.
  • La Xarxa d’Inversors Privats (XIP) impulsada per ACC1Ó el 2003 ha captat fins al moment 26,4 milions d’euros invertits en un centenar d’operacions.
 
Business Angels amb una trajectòria consolidada imparteixen formació a emprenedors d’èxit per animar-los a esdevenir inversors privats. Aquest és l’objectiu del taller Investor Readiness, una iniciativa pionera a l’Estat espanyol organitzada per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’Empresa i Ocupació, que busca incrementar el nombre de Business Angels a Catalunya perquè els projectes empresarials tinguin un major accés al finançament.
 
La sessió, d’un dia de durada, ha comptat amb la intervenció del Director General d’Indústria, Joan Sureda, que ha celebrat la iniciativa en un moment en què “la capacitat financera dels serveis públics és molt limitada; per això cal ser creatius”. Segons Sureda, “els emprenedors són, ara més que mai, la font de generació de riquesa a Catalunya”.
 
La jornada ha aplegat 16 emprenedors i inversors que han abordat temes com l’estratègia d’inversió, l’anàlisi de projectes, la negociació i l’aportació de valor. El taller ha estat impartit pels Business Angels catalans Luis Martín Cabiedes, Xavier Arquerons, Miquel Costa, Albert Bosch, Antoni Sala, Ignasi Fonts i Albert Colomer. Tots ells formen part de les Xarxes d’Inversors Privats (XIP) de Catalunya, que al 2010 van tancar 28 operacions per un valor de 5,4 milions d’euros.
 
El programa XIP, impulsat per ACC1Ó des de l’any 2003, ha captat i mobilitzat en el període 2003- 2010 un total de 26,4 milions d’euros que han estat invertits en 104 operacions. Les xarxes que actualment formen part del programa XIP són: Xarxa d'Inversors de IESE, Business Angels Network Catalunya, ESADE BAN, Barcelona Business Angels, Eix Technova, Keiretsu Fòrum Barcelona i Xarxa SeedRocket.
 
Actualment, les xarxes compten amb prop de 300 inversors que inverteixen en empreses amb alt potencial de creixement quan aquestes es troben en les etapes inicials de vida, arribant així a convertir-se en accionistes de les mateixes. A més, contribueixen amb la seva experiència en la gestió de les firmes i aporten valor mitjançant la seva xarxa de contactes.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de grup d'inversors privats i emprenedors que han participat al taller Investor Readiness

Fotografia de grup d'inversors privats i emprenedors que han participat al taller Investor Readiness 854