Polítiques Digitals i Administració Pública

La vicepresidenta, Joana Ortega, presenta el Viure al Poble Més a Lleida, per a la regeneració urbana i rural dels municipis petits

La vicepresidenta, Joana Ortega, presenta el Viure al Poble Més a Lleida, per a la regeneració urbana i rural dels municipis petits

query_builder   29 juliol 2011 16:01

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta, Joana Ortega, presenta el Viure al Poble Més a Lleida, per a la regeneració urbana i rural dels municipis petits

El programa s’amplia i podran optar-hi els municipis de fins a 3.000 habitants, que a Lleida significa uns 200 municipis
 
La titular de Governació ha visitat també la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de l’Urgell, en una jornada de visita territorial
20110729 Visita CC Urgell
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presentat la nova convocatòria destinada a la intervenció integral per a petits municipis anomenada “Viure al Poble Més”, a la seu de la delegació del Govern de la Generalitat a Lleida. Durant la presentació, que ha comptat amb la presència d’alcaldes de la demarcació de Lleida i de l’Alt Pirineu, la vicepresidenta Joana Ortega ha explicat que aquest és un programa que “té per objectiu millorar la qualitat de vida i el benestar de la població dels municipis petits i mitjans”.
 
La nova línia d’ajuts “Viure al Poble Més”, destinat a municipis de fins a 3.000 habitants, suposarà una inversió de 14.000.000 euros. El 65% correspon a subvenció, i d’aquesta, el 15% tindrà caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament en el moment de l’atorgament de la subvenció. “Viure al Poble Més” és un programa orientat a subvencionar grans projectes dels ens locals que actuïn integralment en un nucli de població, per a la regeneració urbana i rural, la millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació al patrimoni cultural.
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 provenen dels fons Feder de la Unió Europea i els 2,1 restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, i que tindrà caràcter de bestreta mitjançant un únic pagament, els aporta Governació. En aquest sentit, la vicepresidenta ha destacat l’augment de la subvenció que hi aporta el departament de Governació, que passa d’1,5 milions d’euros a 2,1 milions d’euros, “per tal de donar més impuls al programa i potenciar la capacitat transformadora en petits municipis”. 
 
“Viure al Poble Més” és un programa orientat a subvencionar grans projectes dels ens locals que actuïn integralment en un nucli de població, com ara projectes integrats per a la regeneració urbana i rural, a la millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació al patrimoni cultural.
 
Col·laboració amb la Diputació de Lleida
 
Durant la visita territorial, la vicepresidenta també ha fet una visita a la Diputació de Lleida, on s’ha reunit amb el seu president, Joan Reñé, amb els vicepresidents de l’ens supramunicipal i amb els portaveus dels grups.
 
Durant la trobada la vicepresidenta Ortega i el president de la Diputació han acordat que les dues institucions treballaran coordinadament per donar resposta a les necessitats dels Ajuntaments, sobretot en moments actuals.
 
Visita al Consell Comarcal de l’Urgell
 
Així mateix, la vicepresidenta Joana Ortega també ha visitat el Consell Comarcal de l’Urgell, on ha signat en el Llibre d’Honor de l’ens i s’ha reunit amb la seva presidenta, Rosa M. Mora, i amb el Consell d’Alcaldes. Ortega ha escoltat les demandes i les preocupacions dels alcaldes i ha mostrat el seu suport a ajudar-los en la mesura de les possibilitats actuals. Joana Ortega ha remarcat que el Govern actual és “un Govern municipalista”, que està al costat dels Ajuntaments i ha definit la reunió com una mostra de la voluntat de diàleg, d’escoltar i de consens que volem aconseguir amb tots els municipis catalans, ja que tots hem de fer front a la situació de crisi que patim i entre tots serem capaços de fer gran aquest país”.
 
Durant tota la jornada han acompanyat a la vicepresidenta el director general d’Administració Local, Joan Cañada; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; i el director territorial de Governació a Lleida, Jordi Souto. 

2  

Imatges

Fotografia de la visita al Consell Comarcal de l'Urgell

Fotografia de la visita al Consell Comarcal de l'Urgell 237

Fotografia de la reunió amb el Consell d'Alcaldes de l'Urgell

Fotografia de la reunió amb el Consell d'Alcaldes de l'Urgell 227