Bombers

Els Bombers de la Generalitat rescaten un grup de joves al Pedraforca (Berguedà)

query_builder   5 agost 2011 19:34

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten un grup de joves al Pedraforca (Berguedà)

  • El grup, format per 11 monitors i 17 nens d’entre 7 i 11 anys, s’ha vist sorprès per la forta tempesta que ha caigut a la zona
  • Tos es troben bé, encara que hi ha algun nen amb símptomes d’hipotèrmia
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 16.03 hores, un avís d’emergència per un rescat de muntanya al municipi de Saldes (Berguedà).
 
La trucada l’ha feta un monitor per alertar que el seu grup, format per 17 nens d’entre 7 i 11 anys i 11 monitors, s’havia vist sorprès per una forta tempesta i no podia continuar el descens del Pedraforca, lloc on havien anat a passar el dia. Els joves pertanyen a un grup d’Escoltes de Badalona i de Sant Adrià de Besòs.
 
Els Bombers de la Generalitat han activat tres helicòpters i, juntament amb les tres dotacions terrestres que s’han desplaçat a la zona, han localitzat els nens i els han evacuat fins al Refugi Lluis Estasen.  
 
Segons les primeres estimacions alguns nens tenen símptomes d’hipotèrmia o s’han donat cops lleus. El grup de joves està sent atès pel personal mèdic i pels efectius del refugi, que els han facilitat mantes i beguda calenta per recuperar la temperatura. Posteriorment seran evacuats fins al Centre Cívic de Saldes.
 
 
Els Bombers de la Generalitat suspenen la recerca de la dona desapareguda a Manlleu (Osona)
 
La recerca de la dona de 74 anys desapareguda des d’ahir al matí al municipi de Manlleu s’ha suspès, per manca d’indicis, a les 19.00 hores.
 
Els Bombers de la Generalitat han treballat tot el dia, juntament amb d’altres cossos de seguretat i diversos voluntaris, en el dispositiu de recerca però han descartat continuar buscant a la nit, ja que no s’ha trobat cap indici clar.
 
La dona, de complexió normal, cabell clar i amb ulleres, no ha tornat a casa seva després de fer la passejada matinera de cada dia.
 
Els Bombers han rastrejat una zona denominada el Coquí i també han resseguit el riu, però no han localitzat res. Al llarg del dia hi ha treballat vuit mitjans terrestres i un helicòpter.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2011
20.00 hores