Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla de Contaminació Marina per la fuita de gasoil al port de St. Feliu de Guíxols

query_builder   7 agost 2011 13:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla de Contaminació Marina per la fuita de gasoil al port de St. Feliu de Guíxols

 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté en prealerta el Pla d’Emergències per Contaminació Marina CAMCAT (Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya) degut al vessament de gasoil del dipòsit d’un vaixell pesquer enfonsat aquesta matinada al port de Sant Feliu de Guíxols.
 
A través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, i dels tècnics de la DGPC desplaçats al lloc, la DGPC coordina amb Salvament Marítim SASEMAR la barrera que conté la quantitat fuitada (es desconeix exactament els litres però el dipòsit de l’embarcació contenia entre 2.000 i 2.500 l de gasoil) i les tasques de dissolució de la taca mitjançant productes biodegradables i processos mecànics de batut amb hèlix. L’escalfor del sol ajuda també a l’evaporació del producte. La zona de barreres és d’uns 10.000 metres quadrats de superfície.
 
Igualment la DGPC coordina amb Creu Roja i l’Ajuntament de St. Feliu de Guíxols el seguiment dels voltants de la zona de la barrera. A la platja oneja la bandera groga per petites taques que han sortit de la barrera però que de moment no s’acosten a la platja. Salvament Marítim i Creu Roja en fan seguiment i treballen per dissoldre-les.
 
També s’està tramitant conjuntament amb l’Ajuntament el servei d’una grua que avui o en els propers dies pugui extraure el pesquer enfonsat.
 
En l’incident hi ha participat en primera instància els bombers de la Generalitat que han intentat evitar que el vaixell s’enfonsés i també Mossos d’Esquadra i Policia Local que fa controls d’accés a la zona afectada del port.
 
L’activitat de la zona esportiva del port està operant normalment , però la dàrsena, on hi ha la barca enfonsada i els equips operatius treballant es troba tancada.