Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Pelegrí reclama a la Unió Europea mesures de protecció per als camions catalans que transporten productes hortofructícoles cap a França

query_builder   10 agost 2011 17:34

event_note Nota de premsa

Pelegrí reclama a la Unió Europea mesures de protecció per als camions catalans que transporten productes hortofructícoles cap a França

 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha exigit avui a la Unió Europea mesures de protecció per als camions catalans que transporten fruita i verdura cap a França. El conseller vol que “es garanteixi d’una vegada per totes la llibertat efectiva de circulació de mercaderies i de productes agroalimentaris”. A més, el responsable de l’Administració agrària catalana insisteix perquè el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí (MARM) i l’Estat espanyol pressionin les autoritats comunitàries per garantir la lliure circulació. Pelegrí considera que cal actuar amb celeritat perquè el sector de la fruita està travessant un moment complicat.
 
El conseller Pelegrí ha fet aquestes declaracions després que ahir dimarts un grup d’agricultors francesos van tornar a actuar contra camions de fruites i verdures procedents  d’Espanya. Uns 200 productors de fruites i verdures de Llenguadoc i del Rosselló es van manifestar al peatge de Gallargues, entre Montpeller i Nimes per protestar contra la crisi que afecta el sector.
 
Per la seva banda, el Govern de la Generalitat augmentarà els efectius de la policia catalana com a mesura de protecció per garantir la circulació de mercaderies a la frontera amb França.