Oficina del President

El president Mas ressalta la coherència, el coratge i el compromís d'Heribert Barrera i el qualifica de "mestre de patriotes"

query_builder   28 agost 2011 15:36

event_note Nota de premsa

El president Mas ressalta la coherència, el coratge i el compromís d'Heribert Barrera i el qualifica de "mestre de patriotes"

Declaració institucional del president Mas
Artur Mas durant la seva compareixença

 
  •  El cap de Govern subratlla que l’expresident del Parlament tenia com a prioritat defensar la llibertat de Catalunya i la justícia social

  • Mas destaca també com a virtuts personals de Barrera la seva integritat, rectitud i autoexigència i el posa com a exemple per a la gent jove del país
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha expressat aquest migdia el seu condol i el del poble de Catalunya pel traspàs del que fou president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera. En el decurs d’una declaració institucional feta al Palau, el cap del Govern ha ressaltat principalment “l’estima que el president Barrera tenia per Catalunya, que anava per sobre de la seva pròpia ideologia, de les seves pròpies idees, i que va practicar durant tota la seva llarga i plena vida”.
 
Per a Artur Mas, Heribert Barrera va concretar aquesta estima pel país a través de l’acció i el compromís amb un munt d’iniciatives i coses. “Era un home que tenia una experiència i una capacitat professional que el podria haver portat a desenvolupar altres camins, però ell va triar com a prioritat Catalunya”, ha dit el president de la Generalitat. Aquesta prioritat, Barrera la va expressar defensant dues idees indestriables: la llibertat plena del país i la causa de la justícia social, segons ha explicat Mas. ”Ell defensava que no hi havia una cosa sense l’altra; no hi podia haver justícia social si no hi havia llibertat a nivell de país”, ha especificat.
 
En el decurs de la declaració institucional, el president Mas ha volgut destacar principalment tres característiques d’Heribert Barrera: el seu compromís, el seu coratge i la seva coherència.  Així, sobre el compromís de l’expresident del Parlament, Artur Mas l’ha qualificat de “compromís total amb Catalunya, sense escletxes i exercit amb totes les conseqüències”.
 
Pel que fa a la coherència, el cap de Govern ha volgut subratllar especialment aquesta característica ja que ha dit que és poc usual i especialment en política. Per això, ha deixat clar que Heribert Barrera va ser coherent i fidel a unes determinades idees al llarg de tota la seva vida. “Va ser un home que aquesta coherència la va exercir fins al límit, fins al final en tot moment”, ha explicat; i ha afegit que en aquest sentit Heribert Barrera “era un home previsible perquè tothom sabia que fossin quines fossin les situacions que es visquessin ell acabaria defensant aquest camí de la llibertat de Catalunya i el camí de la justícia social”.
 
Així mateix, Artur Mas ha posat també l’èmfasi en el coratge demostrat sempre per l’expresident del Parlament en la seva activitat política. Segons ha dit, Barrera “era un home valent, ple de coratge verbal, defensor de les seves idees (...)  que donava la cara i que exercia aquest coratge i aquesta valentia en tot moment”.
 
El president de la Generalitat ha fet també durant la seva intervenció un recordatori de les virtuts més personals que caracteritzaven al seu entendre la figura d’Heribert Barrera. Així, Artur Mas ha qualificat l’expresident del Parlament “d’home íntegre, recte i exigent, sobretot autoexigent”. 
 
En aquesta línia, Mas ha recordat, tal i com ja va fer ahir en el comunicat fet públic un cop conegut el traspàs d’Heribert Barrera, una imatge ben viva que ell té de l’expresident, una imatge, ha dit, “ben gravada al cap i al cor” i és la participació de Barrera en la manifestació sobre el Dret a Decidir el juliol de l’any passat. Tot i l’edat de l’expresident, que llavors tenia 93 anys, i la calor de la jornada, l’expresident va fer el recorregut a primera fila “amb una capacitat de resistència i amb una imatge que donava prova de la solidesa d’aquesta persona que jo defineixo com a mestre de patriotes”.
 
Artur Mas ha finalitzat la seva declaració institucional mostrant-se convençut que “molta, molta gent, sobretot la gent jove del nostre país, pot emmirallar-se en la figura del president Barrera”.
 

2  

Imatges

Compareixença del president Mas (1)

Compareixença del president Mas (1) 632

Compareixença del president (2)

Compareixença del president (2) 479