Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, visiten la zona afectada per la pedregada d'ahir

query_builder   1 setembre 2011 15:30

event_note Nota de premsa

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, visiten la zona afectada per la pedregada d'ahir

FOTO WEB
Imatge de la visita a una finca afectada per la pedregada.
 
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, acompanyats de la directora dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Cristina Bosch, han visitat, aquest migdia, la zona afectada per la pedregada que va caure entre les 15:00 i les 16:30 hores d’ahir dimecres a les comarques lleidatanes del Pla d’Urgell i l’Urgell. En concret, Pelegrí i Reñé, acompanyats també dels alcaldes dels municipis afectats, han pogut comprovar els danys causats per la pedra en una finca de Castellnou de Seana.
 
El conseller ha confirmat que les primeres estimacions apunten que l’afectació supera el cinquanta per cent en al voltant d’unes 630 hectàrees de fruita dolça (en concret, poma i pera), 250 de les quals corresponen al Pla d’Urgell (Vilanova de Bellpuig, Castellnou de Seana, Ivars d’Urgell i Barbens), i les 380 restants a l’Urgell (Bellpuig, La Fuliola i Tornabous). Pelegrí ha afegit que el dany ha estat important per a una “collita que es presentava bona i hi havia un bon producte”, i ha avançat que Agroseguro iniciarà el peritatge demà mateix.
 
El titular del Departament ha palesat la necessitat “d’adaptar les normes d’assegurances agràries al temps i a la situació real, s’ha d’avaluar els danys tenint en compte no només l’afectació física sinó també de cara al mercat” atès el fet que sigui quin sigui el grau d’afectació de la fruita ja no pot accedir als circuits comercials. “S’ha d’avaluar adaptant el peritatge a la situació real per rescabalar al productor de la pèrdua registrada a causa de la pedra, retornar-li el treball que ha dut a terme durant tot l’any”, ha destacat el conseller, instant Agroseguro a compensar els pagesos per la totalitat de la fruita que no es podrà vendre. "Una poma que està tocada no es pot vendre al mercat, per això, si cal, s'haurà de canviar les normes de les assegurances", ha advertit.
 
En aquest sentit, tant Pelegrí com Reñé han demanat sensibilitat i celeritat en el peritatge per part d’Agroseguro, i han incidit en el suport total als productors i municipis afectats.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la visita a una finca afectada per la pedregada.

Imatge de la visita a una finca afectada per la pedregada.
JPG | 2189