Oficina del President

President Mas: "No pot ser que a Madrid es posin d'acord i nosaltres simplement haguem d'obeir"

query_builder   1 setembre 2011 18:00

event_note Nota de premsa

President Mas: "No pot ser que a Madrid es posin d'acord i nosaltres simplement haguem d'obeir"

El president Mas ha mantingut una reunió de treball amb el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund
El president Mas ha mantingut una reunió de treball amb el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund
  • Artur Mas reitera que “ningú més que el Govern català està compromès amb la política d’estalvi i austeritat”
  • El cap del Govern lamenta el “canvi de rumb respecte a l’esperit de concòrdia de la Constitució de l’any 1978”, amb “polítiques cada vegada més centralistes“
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat aquesta tarda la manera com s’ha portat la negociació sobre la reforma de la Constitució espanyola per part dels principals partits polítics a nivell estatal i ha reivindicat el compromís ferm del Govern català amb les polítiques d’estalvi. “Nosaltres creiem en les polítiques d’austeritat, les practiquem des de Catalunya com ningú, però el que no pot ser és que vosaltres a Madrid us poseu d’acord i nosaltres simplement haguem d’obeir”, ha declarat. En aquest sentit, el president ha remarcat que el que vol Catalunya és “autonomia i autogovern per poder prendre les nostres pròpies decisions” i que per això “es combatrà per tots els mitjans totes aquelles imposicions d’òptica centralista que limitin l’autogovern i l’autonomia de Catalunya”.
 
“Ningú més que nosaltres està compromès amb aquesta política d’estalvi i d’austeritat”, ha destacat Artur Mas, després de recordar que en les properes setmanes el Govern presentarà al Parlament un projecte de llei propi d’estabilitat dels pressupostos per arribar “més ràpid que el Govern espanyol a l’estabilitat pressupostària”.
 
En declaracions davant de la premsa, el cap del Govern s’ha lamentat del “canvi de rumb claríssim” respecte a “l’esperit de concòrdia de la Constitució de l’any 1978”, constatant que “hi ha hagut un refredament clar des de l’òptica constitucional per part de molta gent a Catalunya, no perquè nosaltres haguem volgut, sinó perquè se’ns ha anat traient d’aquell esperit amb polítiques cada vegada més centralistes i polítiques que ens tenen clarament menys en compte”.
 
En aquesta línia, el president ha destacat que, al contrari del que va passar amb la primera Constitució, que “va ser fruit d’un acord entre diferents formacions polítiques, més enllà dels populars i del partit socialista, ara aquesta reforma puntual de la Constitució se la fan entre ells, sense consultar ni deixar participar als altres. Vol dir que no se’ns vol; que se’ns exclou; que passen de nosaltres”, ha reblat.
 
Artur Mas ha demanat a PP i PSOE escoltar i fer cas a les esmenes de CiU i d’altres formacions polítiques catalanes “perquè, si no ho fan, cada vegada la distància de tot tipus, també l’emocional, entre Catalunya i la resta d’Espanya, anirà creixent. Cada cop estarem més lluny i més separats”, ha advertit.
 
El president Mas ha fet aquestes declaracions davant de la premsa després de mantenir un dinar de treball amb el ministre de Recerca i Educació i viceprimer ministre del Govern de Suècia, Jan Björklund, i amb la ministra sueca d’Afers Europeus, Birgitta Olsson. El cap del Govern català ha explicat que han tractat sobre diferents temes, especialment l’educació, amb l’objectiu comú de millorar els resultats dels respectius sistemes educatius.

2  

Imatges

Artur Mas i el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund

Artur Mas i el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund 411

Compareixença del president Mas i el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund

Compareixença del president Mas i el ministre de Recerca i Educació de Suècia, Jan Björklund 528