Ernest Maragall fixa com a objectius de la Llei, l'estabilitat del sistema, l'autonomia de centres, l'homologació i gestió d'escoles i instituts, el reconeixement dels docents i la seva formació dels docents i la coresponsabilitat amb els Ajuntaments. A partir de dilluns 8, els més de 85.000 docents catalans de les escoles públiques i concertades podran accedir gratuïtament a una setantena de museus treient-se abans el carnet que Educació posa a la seva disposició a través d'Internet.

El conseller d'Educació Ernest Maragall, en el marc de la lliçó inaugural del curs  a l'Hospitalet del Llobregat, i en el marc de la celebració del dia mundial del professorat que Nacions Unides va establir l'any 1.994, ha dit que el Departament "aposta per una aliança real amb el professorat, una aliança imprescindible per fer avançar l'educació al nostre país. Els mestres i professors construeixen ciutadans amb la seva tasca. I només ja per això mereixen el respecte de tothom, l'autoritat confegida i la llibertat per fer la seva feina".

Ernest Maragall ha explicat que la Llei d'Educació de Catalunya farà el reconeixement a la tasca docent. La llei s'ha de fer amb la societat, amb els partits polítics i especialment amb la comunitat educativa. La norma "ha de garantir l'estabilitat del sistema, l'autonomia de centres, l'homologació i gestió d'escoles i instituts, la formació dels docents i la coresponsabilitat amb els Ajuntaments".

El conseller d'Educació ha afegit que amb la llei "el país ha de continuar fent coses per l'escola, però la fita és que amb una bona escola surtin ciutadans lliures, responsables, formats i amb valors". "L'objectiu que tenim és que l'educació signifiqui resultats en termes d'equitat i i qualitat i hem d'augmentar l'èxit del nostre sistema en 15 punts: Tenim instruments i camins per fer-ho: El Pacte Nacional per a l'Educació i la Llei d'Educació de Catalunya".

Carnet docent

El conseller d'Educació ha anunciat que a partir del proper dilluns, els mestres i professors d'escoles públiques i concertades, podran accedir gratuïtament a una setantena de museus d'arreu de Catalunya. Els docents hauran de treure's prèviament el carnet que conjuntament amb el Departament de Cultura i els Ajuntaments, s'ha negociat com a acreditació. El document és accessible a través de la pàgina web del Departament d'Educació de la Generalitat (www.gencat.cat/educacio) El carnet, segons Ernest Maragall, "és una eian per ajudar a preparar individualment les classes i millorar  la fomació de mestres i professors. Una eina que fa temps que s'hauria hagut d'habilitar".

Visita a l'Hospitalet del Llobregat

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha visitat prèviament el CEIP Pau Casals de l'Hospitalet de Llobregat. El conseller ha visitat les instal·lacions del centre i ha mantingut una trobada amb l'equip directiu. Aquest curs 2007-2008 han començat les classes un total de 37.793 alumnes a l'Hospitalet del Llobregat. El Departament d'Educació ha fet una inversió d'11,7 milions d'euros en actuacions en centres educatius a la ciutat, tant en obres que es troben en fase d'execució com en actuacions que estan a punt de començar.

Actuacions en centres educatius

A l'Hospitalet de Llobregat hi ha 12 actuacions de nova construcció o millora en execució o planificades:

§         CEIP Prat de la Manta: Nova construcció d'1 línia educació primària (L'obra corresponent a l'educació infantil es va acabar el mes de desembre de 2005).

§         IES Can Vilumara: Adequació a 3 línies educació secundària i 2 línies de batxillerat més espais per cicles formatius.

§         CEIP Màrius Torres: Substitució de l'edifici existent per un de nou amb capacitat per 1 línia educació infantil i primària més quatre aules.

§         CEIP Pompeu Fabra: Substitució de l'edifici existent per un de nou amb capacitat per a 2 línies d'educació infantil i primària.

§         IES Bisbe Berenguer: Adequació a 3 línies educació secundària i 2 línies batxillerat.

§         CEIP Bernat Metge: Adequació a 2 línies educació infantil i primària.

§         CEIP Busquets i Punset: Adequació a 2 línies educació infantil i primària.

§         CEIP Frederic Mistral: Adequació a 1 línia educació infantil i primària.

§         IES Joan Miró: Adequació a 2 línies educació secundària i 2 línies batxillerat.

§         CEIP Joaquim Ruyra: Adequació a 1 línia educació infantil i primària.

§        CEIP Milagros Consarnau: Adequació a 2 línies educació infantil i primària.

§         CEIP La Marina: Substitució de l'edifici per un de nou amb capacitat per a 2 línies educació infantil i primària amb tecnologia industrialitzada.

5 d'octubre de 2007