Delegació a Girona

L'Ajuntament de Girona, la Delegació del Govern de la Generalitat i la Diputació de Girona preparen un acte conjunt per la Diada

query_builder   7 setembre 2011 10:55

event_note Nota de premsa

L'Ajuntament de Girona, la Delegació del Govern de la Generalitat i la Diputació de Girona preparen un acte conjunt per la Diada

 
És la primera vegada que les tres institucions organitzen conjuntament un acte de celebració de l’Onze de Setembre

Es farà a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat el mateix diumenge 11 a les 11 del matí
L’Auditori Josep Irla de la Generalitat serà aquest proper diumenge la seu de l’acte institucional de celebració a Girona de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte el convoquen de manera conjunta l’Ajuntament de Girona, la Delegació del Govern de la Generalitat i la Diputació de Girona. És la primera vegada que les tres institucions organitzen plegades la convocatòria per commemorar l’Onze de Setembre amb la voluntat de ressaltar encara més la Diada.
 
La jornada començarà a les 11 del matí a la seu de la Generalitat amb les intervencions dels màxims representants de les tres institucions gironines, Carles Puigdemont, Jaume Torramadé i Eudald Casadesús, respectivament. A continuació, la Coral Xàntica i Joan Sadurní Trio clouran l’acte més institucional amb algunes peces musicals, la darrera de les quals serà Els Segadors. Els màxims representants de les institucions gironines i de la societat civil han estat convidats en una jornada que es pretén commemorativa.
A partir de les 12 del migdia, els ciutadans que ho vulguin podran visitar l’edifici de la Generalitat. Aprofitant la Diada, la Delegació del Govern vol obrir les seves portes per tal que totes aquelles persones que ho vulguin puguin visitar els espais públics oberts de l’edifici: l’Auditori Josep Irla, la sala Carles Rahola, el vestíbul institucional i el pati de les Magnòlies. Precisament, a les escales del mateix pati, a dos quarts d’una del migdia, la Coral Xàntica i Joan Sadurní Trio oferiran un concert amb peces catalanes, però també d’arreu del món: jamaicana, mexicana i japonesa. Les portes de l’edifici estaran obertes fins a les tres de la tarda.
 
Abans d’aquest acte institucional conjunt, a les 9 del matí, la Delegació del Govern de la Generalitat i la Diputació de Girona, conjuntament amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, faran la tradicional ofrena foral a la tomba del president de la Generalitat Josep Irla i Bosch al cementeri municipal de Sant Feliu de Guíxols.