Salut

Boi Ruiz es reuneix amb la nova Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona

query_builder   7 setembre 2011 18:52

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz es reuneix amb la nova Junta de Govern del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona

  • El conseller de Salut ha reconegut la singularitat i la tasca dels professionals infermers a Catalunya
  • El sistema de salut farà possible que les infermeres desenvolupin responsabilitats per atendre les noves necessitats de la població catalana actual

El conseller de Salut, Boi Ruiz, s’ha reunit aquest matí amb el nou president de la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB), Albert Tort, per valorar el futur de la professió infermera a Catalunya.
 
En la reunió s’ha analitzat la necessitat d’adequar la xarxa sanitària pública per atendre els nous reptes del sistema de salut català, d’adaptar el paper clau de les infermeres en aquest procés i també de fer possible que desenvolupin responsabilitats com el de gestora de casos, infermeres d’enllaç o assistencials amb lideratge clínic.
 
Aquest nou plantejament de les responsabilitats i tasques infermeres permetrà oferir una atenció més eficaç i personalitzada als usuaris, un dels objectius principals del Departament de Salut. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que la professió infermera ha de ser un pilar fonamental en la reforma de l’atenció del sistema públic de salut i ha demanat que es reforci l’autoritat dels professionals clínics en la presa de decisions assistencials.
 
La Junta de Govern del COIB ha plantejat també d’altres fites importants, com són facilitar que la figura de l’infermera sigui proactiva en el seu desenvolupament i creixement professional, afavorir iniciatives perquè els ciutadans coneguin els serveis que els poden oferir les infermeres i situar la seva figura professional com a garant de l’eficiència del sistema de salut.