Delegació a Lleida

La Generalitat commemora la Diada Nacional de Catalunya a Lleida amb una ofrena floral al Turó de la Seu Vella

query_builder   10 setembre 2011 20:48

event_note Nota de premsa

La Generalitat commemora la Diada Nacional de Catalunya a Lleida amb una ofrena floral al Turó de la Seu Vella

Imatge de l'acte
Moment de l''acte de commemoració de la Festa Nacional de Catalunya a Lleida
 
La Delegació del Govern a Lleida ha organitzat l’acte de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que ha tingut lloc al turó de la Seu Vella de Lleida, davant del pont llevadís. L’acte ha estat presidit pel conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat pels delegats del Govern a Lleida i a l’Alt Pirineu i Aran, Ramon Farré i Albert Alins, i ha comptat amb l’assistència de representants d’institucions i entitats lleidatanes.
 
En les seves intervencions, Puig i Farré han fet referència a la situació de “nou decret de Nova Planta” a Catalunya, imposada a través d’”instruments recentralitzadors més subtils”, com ara la sentència de l’Estatut, la recent del Suprem sobre el català a l’escola, els canvis a la Constitució, el rebuig al concert econòmic per part del govern central o la gestió d’infraestructures.
 
A banda dels parlaments del conseller i del delegat del Govern a Lleida, La commemoració de la Diada, a ha inclòs les interpretacions musicals “El cant dels Ocells” i “La presó de Lleida” a càrrec del grup Pere Guixé Trio, l’ofrena floral als lleidatans defensors de les llibertats de Catalunya i la cantada de l’Himne Nacional de Catalunya.