Servei Meteorològic de Catalunya

L'estiu s'acomiada amb xàfecs i una baixada de la temperatura

query_builder   16 setembre 2011 11:44

event_note Nota de premsa

L'estiu s'acomiada amb xàfecs i una baixada de la temperaturaEl pas d’una pertorbació donarà lloc a una acusada davallada de la temperatura i a un episodi de xàfecs i tempestes localment fortes


Una depressió situada entre les Illes Britàniques i França, que porta associat un solc en altura, acabarà lliscant per Catalunya durant el cap de setmana. Aquesta pertorbació donarà lloc a xàfecs i tempestes entre dissabte i dilluns, i obrirà les portes a l’entrada d’aire fred que produirà una davallada de la temperatura, que serà forta al Pirineu i moderada a la resta.
 
La baixada tèrmica es començarà a notar ja dissabte a alta muntanya, però no serà fins diumenge i dilluns quan es faci palesa a la resta del país. Al Pirineu i Prepirineu la temperatura baixarà entre 7 i 12 graus, i a la resta de Catalunya els termòmetres patiran un descens d’entre 3 i 8 graus durant els propers tres o quatre dies. A banda, també disminuirà força la sensació de xafogor al litoral. La predicció a mitjà termini indica, però, que de cara a mitjans de la setmana vinent la temperatura es tornarà a recuperar, si bé no s’assoliran els elevats valors dels últims dies.
 
A més, a partir de dissabte a la tarda es preveuen xàfecs i tempestes disperses a punts de l’interior de Catalunya, que al final del dia podran afectar també punts del litoral. Diumenge es tornaran a produir nous xàfecs i tempestes que sobretot afectaran la meitat nord i est de Catalunya. Les precipitacions podran ser localment d’intensitat forta i no es descarta que puguin anar acompanyades de calamarsa. A causa de l’entrada d’aire fred, al vessant nord del Pirineu la cota de neu baixarà fins els 2000 metres al llarg de diumenge.
 
A causa d’aquesta predicció, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Risc per intensitat de pluja per dissabte, que en properes actualitzacions probablement s’allargarà fins diumenge.
 
Per a més informació,  www.meteo.cat.

1  

Fitxers adjunts

Nota premsa

Nota premsa
PDF | 29