Immigració

Catalunya i Equador coincideixen en prioritzar la integració dels fills i filles de la immigració

query_builder   16 setembre 2011 18:20

event_note Nota de premsa

Catalunya i Equador coincideixen en prioritzar la integració dels fills i filles de la immigració

Imatge de la trobada
Betty Tola, responsable de la Secretaría Nacional del Migrante del Govern equatorià, s’ha reunit avui amb el director general per a la Immigració, Xavier Bosch

La ministra responsable de la Secretaría Nacional del Migrante (SENAMI) a Equador, Betty Tola, s'ha reunit aquest matí amb el director general per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, Xavier Bosch, en el marc d’una visita oficial a Catalunya. L'acompanyava el cònsol equatorià a Barcelona, Freddy Arellano. Tots tres han coincidit en la importància de centrar els esforços de les administracions en la integració dels fills i filles de la immigració, les anomenades segones i terceres generacions.

En aquest sentit, ambdós Governs -a través del Consolat d’Equador de Barcelona- s’han compromès a incrementar la seva col·laboració per tal de promoure actuacions compartides que incrementin i accelerin la incorporació de les persones de nacionalitat equatoriana residents a Catalunya. Es farà un esforç especial en el col·lectiu més jove, tenint en compte les dificultats actuals per trobar feina, la necessitat de promoure un major accés a l'ensenyament postobligatori i l'aposta creixent pels cicles formatius i la formació professional.

L’equatorià és el tercer col·lectiu d’estrangers més nombrós a Catalunya, amb 73.000 empadronats a gener de 2011, la majoria dels quals resideixen a Barcelona i els municipis de la seva àrea metropolitana. Representen el 6 % del conjunt de persones estrangeres a Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del director general Xavier Bosch amb la ministra equatoriana Betty Tola

Fotografia del director general Xavier Bosch amb la ministra equatoriana Betty Tola
JPG | 141